Altay'da Mustafa Denizli bu soruna bir türlü çare bulamıyor

Gaziantep FK ve Fatih Karagümrük yenilgileriyle Süper Lig'de zirveden uzaklaşan Altay, kalesini gole kapatamıyor. Defansta yaşadığı problemlerle dikkat çeken Altay'da Mustafa Denizli'nin büyük umutlarla transfer ettirdiği kaleci Mateusz Lis de bekleneni veremedi.

Sezona müthiş bir başlangıç yapan ancak son 2 haftada aldığı Gaziantep FK ve Fatih Karagümrük mağlubiyetleriyle üst sıralardan uzaklaşan Altay, kalesini gole kapatmakta zorlanıyor. Geride kalan 9 karşılaşmada sadece 1 maçta gol yemeyen İzmir ekibi, Kayserispor'u 3-0 mağlup ettiği maçta kalesini gole kapatmıştı. Altay 9 maç sonunda kalesinde 14 gol gördü.

Defansın ortasında 41 yaşının içindeki İbrahim Öztürk'ün yanı sıra Björkander, Thiam gibi isimleri deneyen Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin büyük umutlarla transfer ettirdiği Polonyalı kaleci Mateusz Lis de ilk 9 haftada vasat bir performans sergiledi. Ekstra kurtarışlar yapmayan kaleci Lis zaman zaman hatalı goller yediği şeklinde eleştirildi. Siyah-beyazılarda stoper Murat Akça'nın sakatlanıp 4 hafta takımdan ayrı kalacak olması nedeniyle cuma günü Malatya deplasmanında İbrahim ya da Björkander'in ilk 11'de şans bulması bekleniyor.