Alın size Halil Umut Meler

Karar değiştirdiği için Merkez Hakem Komitesi'ni 3 kez istifaya davet eden Fenerbahçe'ye tokat gibi atama.

Gençlerbirliği maçı sonrası ortaya atılan “Karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetecekti son anda Mete Kalkavan’a verildi” tartışmalarının ardından Medipol Başakşehir mücadelesine Halil Umut Meler görevlendirildi.

F.BAHÇE, Süper Lig’in 20. haftasında sahasında G.Birliği’ni ağırladı. 2-2 biten karşılaşmada Gençlerbirliği’nden Issah’ın ikinci sarı karttan atılmaması, F.Bahçe cephesi tarafından büyük tepkiye neden olmuştu. Maçtan sonra Merkez Hakem Kurulu (MHK) eski Başkanı Mustafa Çulcu, Bursa-Beşiktaş maçını yöneten Halil Umut Meler’in önce F.Bahçe maçına atandığını sonra kararın değiştirilerek Mete Kalkavan’a görev verildiğini iddia etmişti. MHK bu iddiayı reddetse de inandırıcı gelmemişti. Bunun üzerine Sarı-Lacivertliler, hafta içinde 3 kez MHK’yı istifaya çağırmıştı.

METE KALKAVAN’A MAÇ YOK

MHK yapılan açıklamaların üzerine bir haftadır tartışılan hakem Halil Umut Meler’i Başakşehir-F.Bahçe karşılaşmasına atadı. MHK’nın bu hareketi, F.Bahçe kulübüne bir cevap olarak algılandı. Bu arada geçtiğimiz haftaki G.Birliği maçının tartışılan ismi Mete Kalkavan’a bu hafta herhangi bir görev verilmedi. Kalkavan’ın önümüzdeki hafta da görev alması beklenmiyor.