Aliağa Petkimspor için Avrupa'da sahne zamanı

Avrupa kupalarında ilk kez mücadele edecek olmanın heyecanını yaşayan Aliağa Petkimspor, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde eleme maçına çıkıyor. İlk kez Avrupa'da sahne alacak temsilcimiz gruplara kalabilmek için eleme maçında Hollanda temsilcisi Heroes den Bosch ile karşılaşacak.

DHA

Avrupa kupalarında ilk kez mücadele edecek olmanın heyecanını yaşayan Aliağa Petkimspor, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde (BCL) gruplara kalmak için eleme maçlarına yarın başlayacak. BCL'de normal sezonda gruplarda yer alacak son 4 takımın belirleneceği Antalya'nın ev sahipliği yaptığı 24 takımlı eleme maçları yarın start alacak. Gloria Sports Arena'da oynanacak turnuva 6'şar takımdan oluşan 4 grupta yapılacak. Karşıyaka, Manisa Basket ve Galatasaray'ın direkt gruplarda yer aldığı Şampiyonlar Ligi'nde elemelere katılacak tek Türk takımı olan Petkimspor, ilk maçında yarın saat 21.30'da Hollanda'dan Heroes den Bosch'la karşılaşacak.

İzmir temsilcisi rakibini yendiği takdirde yarı finalde 19 Eylül Perşembe günü Fransız ekibi Cholet Basket'le mücadele edecek. Petkim, bu turu da geçmesi halinde ise 21 Eylül Cumartesi günü finale çıkacak. Petkimspor elemelerden çıkarsa 1 Ekim'de başlayacak Şampiyonlar Ligi'nde normal sezonda B Grubu'nda Unicaja (İspanya), Filou Oostende (Belçika) ve King Szczecin (Polonya) ile birlikte yer alacak. Temsilcimiz elemeleri geçememesi durumunda ise Avrupa'da yoluna FIBA Europe Cup'ta devam edecek. Petkim, Europe Cup'a katılırsa D Grubu'nda Anwil Wloclawek (Polonya), Dinamo Banco di Sardegna (İtalya) ve elemelerden gelecek takıma rakip olacak.