Ali Koç'tan harcama limiti ve transfer sözleri! 'Vedat Muriqi'ye teklif yok'

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Üniversitesi'nde yaptığı açıklamada harcama limiti ve transfere dair açıklamalarda bulundu.

AA

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Üniversitesine yaptığı ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türk futbolunun büyük mali sıkıntı içinde olduğunu belirten Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:

İçinde bulunduğumuz durum, sürdürülebilir bir ortam değil. Türk futbolu birkaç kulüp dışında batak durumda. Büyük kulüpler sıkıntıda. 'Deniz bitti' tarifini hak eden bir durumdayız. Herkes mali sıkıntıları konuşuyor. Finansal Fair Play (FFP) Türkiye'de netice vermedi. Biz de yerel Finansal Fair Play'imizi geliştirdik. Buradaki amaç kulüplerin finansal yapılarını sağlıklı hale getirecek süreci yönetmek ve gerektiği zaman müdahale etmek. Bunun çözümü bir sezondan bir sezona olmayacak. Fenerbahçe olarak 92 milyon avro olarak aldığımız maaş bütçesini 64'e indirdik. Doğru istikametteyiz. Yeni borç almadık. Belli banka borçlarını indirmişiz. Kulübün ürettiği gelirin yüzde 80'inin kulübe girmediği bir ortamda kendi imkanlarımızla gemiyi bir yere kadar yüzdürmüşüz.

Vefa Küçük'ten üniversite adaylarına Fenerbahçe Üniversitesi tavsiyesi

"BÜYÜK KULÜPLER 10 YILLIK SÜREÇTE BU BORÇLARI ÖDEYECEK EKONOMİYE SAHİP"

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile yapılandırma anlaşması yapmadıklarını hatırlatan Ali Koç, şöyle konuştu:

Yapılandırma yapmış kulüplerin ana parası hesaptan çıkarılıyor. Biz yapamadığımız için hesaba ekleniyor. Normalde geçen seneki sistemi uygulasalar eksi 440-450 milyon lira olması lazım. Böyle bir harcama limiti de olamaz. İki sene sonra yapılandırma yapmış kulüpler ana paralarını ödemeye başlayınca yine eksi limitler olacak. Yapılandırmayı imzalayamadık. Yapamayacağımız için imzalayamadık. İmza attığımızda temerrüte düşüyoruz. Bunun ağır cezaları var. Beş senede bu iş dönmez. Bu 10 senede ödenir. Başından doğru kurgulanması gerekir. Büyük kulüpler 10 yıllık süreçte bu borçları ödeyecek ekonomiye sahip. 2-3 sene anapara faiz ödemesiz, 10 yıllık bir sürede bu iş döner.

Semih Özsoy: 'Fenerbahçe Beko'da ne hedef küçüldü ne de kalite'

"MAÇA GİTMESE DE KOMBİNE ALMAK İSTEYEN TARAFTARLAR VAR"

Sarı-lacivertli taraftarlara bu süreçte kulübe verdikleri destekten dolayı teşekkür eden başkan Koç, şu görüşleri paylaştı:

Taraftarlarımıza teşekkür ederim, 'Maça çıkmasak da kombine alacağız' diyorlar. Passolig'e talimat gelmiş, 'Kombine satamazsınız' diye. Maça gitmese de kombine almak isteyen taraftarlar var, gerekirse madde koy. Formalarımıza müthiş bir ilgi var. Keşke daha erken çıkarsaydınız diye. Fenerbahçe'nin kenetlenmesi gerekiyor. BMW 520'si varmış bir arkadaşın, satıp Fenerbahçe'ye vereceğim diyor. Böyle şeyler var. Bu sistem hileye hurdaya götürür işi. Geçmişte bin 900'lü rakamlar yapan kulüpler oldu. Gerekirse biz de yaparız. Geçmişte yaptılar hiç kimse ağzını açmadı. Bu iş böyle gitmez.

"BİRİNCİ YILDA GELDİĞİMİZ NOKTA MEMNUNİYET VERİCİ"

Geçen sene öğretime başlanan Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili görüşlerini aktaran Ali Koç, şunları söyledi:

2018 Eylül ayında eğitime başlamayı arzu ediyorduk ama bizim aldığımız tabloda böyle bir şeyin olması söz konusu değildi. İlk icraatlarımızdan biri olarak YÖK Başkanı ile görüştük ve süre uzatımı istedik. YÖK'e teşekkür ediyoruz. Bir sene daha müddet verdiler. İş birliği modelini tercih ettik. Medicana Grubu ile çalışmalara başladık. İyi bir tercih yaptığımızı düşünüyoruz. İkinci yılımız olacak. İlk yılda 380-390 talebe ile başlamak başarıdır. 400 talebeye yüzde 100 burs verilecek. Eğitim kadrosunun kalitesi bir üniversitede en önemli şey. İyi bir üniversite olacaksa en az 4-5 yıl büyük mali yüklere katlanılmak durumunda. Medicana bu işe girerken çok uzun bir yol olduğunu görüyordu. YÖK önümüzü açtı. İnşallah onların beklentilerini yerine getiririz. Birinci yılda geldiğimiz nokta son derece memnuniyet verici. Bizim kulüp olarak yüzde 2 burs hakkımız var. 150 talebeyi geçmemek kaydıyla. Bu üniversitede topluma ve memlekete faydalı insanlar yetiştirilmesini diliyorum.