Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a sert sözler! ''Kendinizi Fenerbahçe'den çok seviyorsunuz''

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, seçimli olağan genel kurul toplantısında sarı-lacivertli kulübün kongre üyelerine hitap etti. Aziz Yıldırım'a tepki gösteren Koç, ''Kendinizi Fenerbahçe'den daha çok seviyorsunuz.'' dedi. İşte detaylar...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün Ülker Stadı'ndaki seçimli olağan genel kurul toplantısında bir açıklama yaptı..

Genel Kurul üyelerine hitap eden Ali Koç'un sözleri şöyle:

"BULUŞMA BUGÜN GERÇEKLEŞECEKTİ AMA YİNE OLMADI"

"Bugün ne yazık ki evdeki hesap çarşıya uymadı. Ruhumun ruhunuza en ihtiyaç duyduğu bir döneminde buraya geldiniz. 9 bin kişi bugün gelmiş, kayıt yapmış. Gerek Aziz Yıldırım'ı gerek şahsımızı desteklediniz. Çok farklı bir gün bekliyordum. 6 senedir hayal ettiğim buluşma bugün gerçekleşecekti ama yine olmadı. O kadar çok şey söylendi ki son 6 ayda, insan olan insan bunlara cevap veremediği zaman, atılan iftiralardan bir gram bile doğruluk payı olmadığı zaman isyan ediyorsunuz.

"EN DOĞRU BİLGİLENDİRMEYİ SUNMAYI HEDEFLİYORDUM"

"Bundan sonraki 3 yıllık başkanını seçecek olan sizlere en doğru bilgilendirmeyi sunmayı hedefliyordum. En büyük hayalim son 6 senede bizleri destekleyen insanlara bundan 3 sene sonra 'iyi ki yapmışız, iyi ki ona destek vermişiz.', ama bununla beraber 'karşısına kaldırım taşı çıksa ona oy verirdim' diyenlerin de 'iyi ki adam dayanmış' der konuma gelmeleri."

"MOURİNHO'YU TRANSFER EDECEK KONUMA GELDİK"

"6 seneyi beraber geçirdik. Futbol dışında geldiğimiz nokta itibaeryşe çok önemli mesafeler kat ettik. Tüm takım branşlarında çok büyük başarılar elde ettik. Borç şuydu, buydu, yanlış hesapladın... Hepsini bir yere getirdik. Biz dün Avrupa'nın batmaya en yakın kulübünden Mourinho'yu transfer edecek konuma geldik. Geminin doğru rotaya girdiğinin en büyük işaretidir bu ama daha yeni başlıyoruz."

AZİZ YILDIRIM'A ÇAĞRI

"Sayın başkan... Yoksunuz burada. Şu an çok geç değil, saat 17.00'ye geliyor. Akşam çıkalım bir yere, konuşalım. Fırsat bu fırsat, konuşmanızı da yapamadınız. Bu çağrı, tarihte son kez olacaktır. Söyleyemediklerinizi söyleyin, ben de söyleyeyim."

"SADECE 1 KUPA FARK VAR"

"6-0, 6-0... Hep bunu ağzınıza taktınız. Haklı da olabilirsiniz. Şunu da unutmayın: Benim 6 senemle sizin 6 seneniz arasında sadece bir kupa fark var. Siz oradan sonra açıldınız. Belki de bizim için de aynı şey geçerli olacak. İnşallah da olacak, belki de değil. Göreceksiniz."

"NASIL ŞİKAYET EDERSİNİZ?"

"Siz başkanlığını yapmak istediğiniz kurumu nasıl şikayet edersiniz? Hem de olmayan bir konuda... Siz pazarlık etmediniz ya... 15. Gerçekçi yaklaşanlar konuya baktığı zaman da 'Suç'... Biz durup hocanın menajerine niye bu kadar takmışlar diye düşündük. Meğerse adama borç takmışlar 2014 yılından. Biz onu 2021 yılında ödedik, Mendes'in Bruno Alves alacağı."

"İYİ Kİ ALİ BAŞKANLA DEVAM ETTİK' DEDİRTECEĞİM"

"Size 'İyi ki Ali başkanla devam ettik' dedirteceğim. Aziz başkanı isteyen, ikimizi de istemeyip taze kan isteyen herkese borcum var. Hiçbir kırgınlığım da yok inanın. Tek kırgınlığım, çubukluyu giyip sahaya çıkan çocuklara gösterilen tepkiler. O tepkiler bize gelsin, onlara değil."

"BİZİ BİR KERE TEBRİK ETMEDİNİZ"

"O güzel, güleç, çocukları soran, şakacı imaj gitti... Eskiden hatırladığımız kızgın, tehditkar, sabırsız, vicdansız kişilik geri geldi. Bizi bir kere tebrik etmediniz."

"KAPI KAPI DOLAŞTIK BEN VE ARKADAŞLARIM"

"Bana yönetimden kaçtı dediniz. Şu anki yüksek divan kurulu başkanına dedirttiniz, sonra da siz dediniz. Ben kaçmadım, ayrıldım. Adalete Fener Yak kampanyası yaptım, yönetici değildim bir şey değildim. Kapı kapı dolaştık ben ve arkadaşlarım, 650 bin tane imza topladık. Çorbada bir nebze de olsa tuzumuz oldu. Peki siz ne yaptınız? 6 yıl sonra yaptığınız bir şey söyleyin. Fenerbahçe'nin yenilgilerinden sonra vur patlasın çal oynasın restoranlarda poz vermek dışında ne yaptınız? Azılı Galatasaraylı birini FBTV'ye çıkartıp belli imalar yaptınız."

"YENİ BİR SAYFA AÇMAMIZ GEREKİYOR"

"Kim seçilirse seçilsin, pazartesi sabahından itibaren yeni bir sayfa açmamız gerekiyor. Ben seçilirsem bunun sözünü veriyorum."

"STADYUM İSMİNİ SENEYE İNŞALLAH YENİLEYECEĞİZ"

"Stadyum ismini seneye inşallah yenileyeceğiz. Oradan gelen parayı kırdırıp bankaya vereceğiz ve borç oranımız sağlıklı bir seviyeye düşecek."

"STADYUMDA KAPASİTE ARTACAK"

"Bir kale arkası tribününde 3 tane numune var şu an. Ayakta daha fazla taraftar alabilmek için yapılan bir çalışma. Mevzuata göre UEFA maçlarında ayakta durmak yok ama 5 ülkede deniyorlar. Biz de denemeye girmek istedik. Önümüzdeki sezon deneyecekler. Eğer izni alamazsak, zaten oturulmuyor orada, mavi renkte daha dar oturaklar olacak ve kapasite artacak."

"HAYATTA AFFEDİLMEYECEK HİÇBİR ŞEY YOKTUR"

"Benim babam bana bir şey öğretti, 'Hayatta affedilmeyecek hiçbir şey yoktur' dedi. Rahmetli büyükbabamın naaşı çalınmıştı, hatırlayan hatırlar. 8 ay sonra bulundu aynı kabristanda. Çıkarken bir medya mensubu aile fertlerimizden birine sordu 'Affeder misiniz?' diye, aile ferdimiz tepki gösterdi. Sonra da babama aynı soru soruldu, babam da 'Hayatta affedilmeyecek hiçbir şey yoktur' dedi. Bu bana o zaman çok garip gelmişti. Hayatta affedilmeyecek hiçbir şey yoktur, hele de söz konusu Fenerbahçe'nin menfaatlerinde birleşmekse..."

"KENDİNİZİ, FENERBAHÇE'DEN DAHA ÇOK SEVİYORSUNUZ"

"Sizin bu kulübe olan aidiyetinizin sarsıldığını görmek, benim için içler acısı bir durumdur. Geçmişte büyük fedakarlıklar yapan siz, bugün Fenerbahçe'yi sevmiyorsunuz. Kendinizi, Fenerbahçe'den daha çok seviyorsunuz. Sizin Fenerbahçe nefretiniz, pardon Ali Koç nefretiniz Fenerbahçe sevginizin önünüze geçmiş durumda."

"YETER Kİ FENERBAHÇE MENFAAT SAĞLASIN"

"26 sene başkanlık yapmış iki kişi, bu durumda olduğu zaman camia kökünden dibinden ayrışır. Ben bunu gidermek için her şeyi yapmaya, her şeyi yutmaya, sineye çekmeye hazırım. Yeter ki Fenerbahçe menfaat sağlasın."

"YEPYENİ BİR YOLCULUĞA ÇIKIYORUZ"

"Yaşa Fenerbahçe, en büyük Fenerbahçe, iyi ki Fenerbahçe. Hepinizi selamlıyorum. Pazartesi günü yepyeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Hazırlanın."