Ali Koç: Şu anda 3 teknik direktörle görüşüyoruz

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Divan Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Teknik direktör transferi konusuna da değinen Koç, ''Şu anda görüştüğümüz 3 teknik adam var. Genç, aç, çok çalışan, Türkiye'yi iyi bilen veya buraya çok çabuk adapte olabilecek, 40-50 yaş arasında, çok değişik taktikleri deneyebilecek, cesur olabilecek bir hoca arıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Ali Koç’un açıklamaları şu şekilde:

“Sağlık Bakanımızı tanımıyorum ama kendisinin tüm halkımızı sistematik bir şekilde bilgilendirmesi, güven telkin etmesi, bizleri rahatlatması ve gerçek bir liderlik örneğin sergilemesi bu sürecin böyle atlatılmasını sağladı.”

OBRADOVIC KONUSU

“Obradovic, Fenerbahçe'nin yaşayan efsanelerinden biridir. Obradovic'in istek ve beklentileri doğrultusunda yeni sezonda hamleler yaptık. Hocamızın söylemine göre "en iyi kadroyu kurduk". İnanamayacağımız sonuçlar aldık, bizler bile gözlerimize inanamadık.

Obradovic bizde kalmak istediği müddetçe burası onun evidir.

Obradovic birkaç kez kontrat uzatma talebimizi iletmemize rağmen sezon sonunda değerlendirme yapmanın doğru olacağını söyledi.”

TAKIMIN LİGDEKİ DURUMU

“Şampiyonluğun en büyük adayıyken son 7 haftada 18 puan kaybetmemiz hayatın akışına aykırı. Bunun iç ve dış etmenleri var.

Futbolcularımızın şampiyonluk inancının zedelenmesine mani olamadık. Öz güvenimiz kayboldu. Takım içi rekabet seviyesini sağlayamadık.

Dış faktörler diye baktığımızda malum yerler diyelim. Hakkaniyetli ve vicdanlı bir şekilde bakarsanız hakem hataları öyle bir noktaya geldi ki...

"FENERBAHÇE DÜŞMANLARI BİLE 'FENERBAHÇE DOĞRANIYOR' NOKTASINA GELDİ"

Hakem hataları öyle bir noktaya geldi ki en azılı Fenerbahçe düşmanları bile 'Fenerbahe doğranıyor' noktasına geldi. Bunun üzerine Samandıra'da 'Ne yaparsak yapalım şampiyon olamayacağız' düşüncesi etkili olmaya başladı. Buna engel olmalıydık, olamadık.

Devre arasında 'Ne yapmalıyız de Fenerbahçe transfer yapmasın' mantığıyla karşılaştık. Falette'i bile Sadık'ın fedakarlığıyla kadromuza katabildik.”

TEKNİK DİREKTÖR VE TRANSFERLER

“3-4 teknik direktörle görüştük. Biriyle neredeyse anlaşmıştık ama EURO 2020'in tarihinin değişmesiyle bizim de planlarımız sekteye uğradı.

"ŞU ANDA 3 TEKNİK DİREKTÖRLE GÖRÜŞÜYORUZ"

Şu anda görüştüğümüz 3 teknik adam var. Genç, aç, çok çalışan, Türkiye'yi iyi bilen veya buraya çok çabuk adapte olabilecek, 40-50 yaş arasında, çok değişik taktikleri deneyebilecek, cesur olabilecek bir hoca arıyoruz.

“TRANSFERDE DAHA ÇOK YERLİ PİYASAYA YÖNELECEĞİZ”

Bu sezonu kurtarmak için gelecek sezonu kaybetmek istemiyoruz. Transfer çalışmalarımızda FFP'den dolayı manevralarımız var. Bonservissiz ve kiralık oyuncular ön plana çıkıyor. Daha fazla yerli transfer piyasasına yöneleceğiz.

“ARTIK TÜRK FUTBOLUNDA ESKİ MAAŞLAR OLMAYACAK”

Artık eski maaşlar Türk futbolunda olmayacak. 91 milyon euro'dan 71'e indik, daha da inmeliyiz. Bizde bütün oyuncularımız 3 milyon euro'nun altında alıyor. Belki 1-2 isim 2.2 milyon euro alacak.

“MART AYINA KADAR TÜM MAAŞLARI ÖDEDİK, İNDİRİM GÖRÜŞMESİ HENÜZ YAPMADIK”

Mart ayına kadar tüm maaşlar ödenmiştir. Sözleşmelerde indirim için futbolcularla henüz bir görüşme yapmadık ama yapacağız.”

“2. LİG, 3. LİG VE BAL’IN OYNANMASI İÇİN BİR SEBEP YOK”

“Şahsen 2. ve 3. Lig’in ve Bölgesel Amatör Lig’in oynatılmaması gerekiyor. Bu liglerin iptal edilmesi gerekiyor. Oynanması için bir sebep yok”

GÖKHAN GÖNÜL CEVABI

Ali Koç, bir divan üyesinin 'Gökhan Gönül'ün futbolu bu kulüpte bırakmasını isterim' sözüne 'anlaşıldı' cevabını verdi.

NENAD BJELICA SÖZLERİ

Fenerbahçe kongre üyesi Köksal Özbek’in “Ülkemizi, milletimizi ve tarihi geçmişimizi bilen bir hocayla anlaşma yapılmalıdır. Bjelica zikrettiğim niteliklere sahip biridir” sözleri üzerine Ali Koç, “Köksal Bey, Bjelica ile tanışıyor sanırım. Hocanın bence de aidiyet duygusu olmalı ama biz yerli ve yabancı hocalarla görüşüyoruz. Ekonomik şartlarımıza uymalı ve Fenerbahçe'nin büyüklüğünü bilen hoca olmalı” ifadelerini kullandı.

“SPONSORLAR UFAK UFAK ÇEKİLMEYE BAŞLADI”

“Sponsorlar, ufak ufak başladılar önümüzdeki sezon için devam edemeyeceklerini çekincelerini belirtmeye. Futbol ekonomisi için tünelin sonunda ışık göremiyorum diyebilirim.”

TFF’YE ALTYAPI KURALI ÇAĞRISI

“İster istemez altyapılara kaymak zorundayız. Burada Fenerbahçe olarak şu çağrıyı yapmak istiyoruz. Altyapıya yönelme teşvik edilmelidir. Hep yabancı sayısı konuşuluyor. Bana sorarsanız yabancı sayısından daha çok kaliteleri, aldıkları maaşlar daha önemli. Bizim federasyonumuz kulüplere ilk 11 de en az 2 mecburi altyapı oyuncusu getirilsin. Altyapıdan oyuncu oynatma kuralını benimseyelim.”

“MUSTAFA CENGİZ’E MORAL VERMEYE GİTTİK, O BİZE MORAL VERDİ”

“Koronavirüse yakalanan herkese acil şifalar diliyorum. Çebi ile görüştüm, iyi olduğunu söyledi. Sayın Mustafa Cengiz'e de geçirdiği ameliyat dolayısıyla geçmiş olsun diliyorum. Moral vermeye gittik, moralin en iyisini o bize verdi.”

LİG BAŞLAYINCA KORONAVİRÜS ÇIKARSA NE OLACAK?

“Ligler devam ettiği halde bir oyuncu, antrenör ya da takım idari personelinde virüs rastlanması halinde hangi adımlar atılacak? Bizde çıktı mesela 1 hafta erteledik idmanları. Haftaya tekrar başlayacağız. Her hafta çıkarsa ne olacak?

Bu bağlamda herhangi bir şekilde virüs ile enfekte olmuş sporcunun takımı ve o takımın son 2 haftada oynadığı tüm rakipleri 14 günlük karantinaya dahil olacaklar mı? Bu süreçte ilgili takımların oynayacağı müsabakaların akıbeti ne olacak? Başladığımız hafta 1-2-3-4 sıralama değişiyor. 2 hafta sonra oynayamıyoruz, virüs yüzünden karar çıktı. Ne olacak o zaman? Her senaryoya göre ne yapılacağının bizlere açıklanması gerek. Bir şeyi daha üstüne basarak söylemek istiyorum. Bütün takımlar haftada 1 test olmak zorunda.”

“LİG OYNANACAKSA TAKVİM DEĞİŞTİRİLMEMELİ”

“Lig oynanacaksa aynı takvim üzerinden oynanmalı. Aynı takvime göre de Türkiye Kupası orijinal planlandığı şekilde oynanmalı. Bize bundan farklı senaryo lütfen diretmeyin. Takvimin de bir an önce belirlenmesinde fayda var. Hızlandırılmış bir takvimden bahsediliyor.”

ASKERİ KAMP ÖNERİSİ

“Askeri kamp mantığında bir yaklaşım olabilir. Ligler başlamadan önce askeri kamp gibi girecek oyuncular. Normal hayatla temasları olmayacak. Sadece maçlar için gidip gelecekler. Gidişata göre bakmak durumundayız tabii ki. Bu seneyi kurtaracağız derken önümüzdeki seneden kayıplarımızın olmasını istemiyoruz. Ona göre en iyi karar verilmeli. Hiçbir şey insan sağlığından daha değerli değil.”

1959 ÖNCESİ ŞAMPİYONLUKLAR

“Bizim ülkemizde futbol 1959 yılında başlamış gibi bir durum var. Bir gün bu değişecek ki Lefter'lerin, Süleyman Sebaların, Gündüz Kılıç'ların hakları teslim edilsin.

1920-1923'te TFF kuruluyor, ligler oynanıyor. Sonrasında 'Geçmişi unut' deniyor. Bunun dünyada örneği yok. Bizzat ülke federasyonunun oynattığı liglerin sayılmamasını anlamakta zorluk çekiyoruz.”

“AMATÖR BRANŞLARDA KÜÇÜLMEYE GİTMEK ZORUNDAYIZ”

“2018 Haziran'da belki hata ettik, amatörlerde daralmaya gitmedik. Her branş için sponsorlar bulmaya çalıştık, iyi ekipler kurmaya çalıştık ancak geldiğimiz noktada küçülmeye gitmek zorundayız. Üç büyük kulüp arasında en çok açığı olan kulüp Fenerbahçe.

Amatör branşlarda nasıl ilerleyeceğimize karar vereceğiz, küçülebildiğimiz kadar küçüleceğiz."