Ali Koç sahaya girmemeliydi

TFF'nin olaya ilişkin açıklaması: “Kulüp başkanının talimatlara aykırı şekilde sahaya girip müdahale etmesini doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz. Ancak kulüp başkanına yapılan fiziki müdahaleyi kınıyor ve hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Gerekli kararlar ivedilikle alınacaktır.”

AKŞAM SPOR

Süper Lig'in 2. haftasında Göztepe ile F.Bahçe'nin 2-2 berabere kaldığı mücadelede, deplasman tribününe giremeyen taraftarlara yardımcı olmak için sahaya giren ve boynunda akreditasyon kartı olan bir Göztepeli yetkili tarafından yere düşürülen, ardından su şişelerine maruz kalan F.Bahçe Başkanı Ali Koç'un yaşadığı saldırı için TFF'den açıklama geldi. Yaşanan şiddet olaylarını kınayan TFF, Başkan Koç'un da sahaya girmesinin talimatlara aykırı olduğunu belirtti.

BAŞKAN TALİMATLARA UYMADI

TFF'den yapılan açıklama şöyle: "Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan Göztepe-Fenerbahçe müsabakasında futbol sahalarında görmek istemediğimiz birtakım hadiseler yaşanmıştır. Misafir takım taraftarlarının tribüne girişlerinde yaşanan birtakım olaylardan dolayı, misafir takım kulüp başkanının talimatlara aykırı bir şekilde sahaya girip müdahale etmesini doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz.

ŞİDDETİ ASLA KABUL ETMİYORUZ

Misafir takım kulüp başkanına münferiden yapılan fiziki müdahaleyi çirkin buluyor ve hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. F.Bahçe Spor Kulübü Başkanı'na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşanan olayların, oluşturmak istediğimiz kardeşlik iklimine faydası olmadığı aşikardır. Futbolun paydaşlarının ortak olduğunu, marka değerini iyi noktalara taşıyabilmek için paydaşların sağduyulu şekilde birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtmek isteriz. Gerekli kararlar kurullarca ivedilikle alınacaktır."