Ali Koç: Rüya takım kuracağız

Fenerbahçe'nin mevcut başkanı Ali Koç, seçimli genel kurul öncesi açıklamalarda bulundu. Projelerinden bahseden başkan Ali Koç, ''Fenerbahçe tarihinin rüya takımını kuracağız'' dedi.

Fenerbahçe'nin mevcut başkanı Ali Koç, seçimli genel kurul öncesi açıklamalarda bulundu. Projelerinden bahseden başkan Ali Koç, "Fenerbahçe tarihinin rüya takımını kuracağız" dedi.

İşte Ali Koç'un açıklamaları;

''BİZİ DURDURACAK ENGEL YOK''

"Camiamız bir ve bütün olduğunda bizi durduracak engel yok. Bunu test ettiler ve gördüler. Ancak maalesef bu enerjimizi ve gücümüzü çoğu zaman birbirimizi yıpratmakla geçiriyoruz. Yoğun bir kampanya süreci oldu. Yaptıklarımızı, yapamadaıklarımızı, yapmak istediklerimizi kongre üyelerimizle paylaştık. Pek çok talebe cevap veremedik yarışa geç girmemiz sebebiyle. Gidemediğimiz yerlere seçildikten sonra gideceğimizin sözünü veriyorum. Ancak mesajlarımızı güçlü bir şekilde iletebildiğimizi düşünüyorum."

''İSTEYEREK YANLIŞIMIZ OLMADI''

"6 sene boyunca Fenerbahçe'nin geleceği açısından kritik öneme sahip stratejik konularda çok ciddi başarılar elde etsek de bazı alanlarda hedeflediğimiz yerlere gelemedik. Bunların bir daha yaşanmaması için her türlü tecrübeyi kazandığımıza emin olun. Bilerek, isteyerek, sizi mahcup edecek, utandıracak hiçbir yanlışımız olmadı."

''BAKKAL DAHA İYİ YÖNETİLİYORDU''

"Biz geldiğimizde bu kadar kötü bir tablo bulacağımızı beklemiyorduk. 'Bu kulübü bakkal gibi yönetiyorum' diyordu Aziz Yıldırım, bakkal bile daha iyi yönetiliyordu bizim kulübümüzden. Hala hiçbir ekonomik sorunumuz olmadığını size inandırmaya çalışıyorlar. Şu an nereye geldik? Gelirlerinde hiçbir temlik olmayan, 612 milyon euro'luk borcunu 307'ye düşüren bir konuma geldik."

''ÇOK DAHA İYİ OLACAK''

"Engellerden kurtulduğumuzda kurduğumuz kadroyu gördünüz. Geçen sene de fena değildi ama önümüzdeki sene bundan daha da iyi olacak!"

''CUMARTESİ GÜNÜ ANLATACAĞIM''

"Cumartesi günü, kulübümüz zordayken bazı yöneticilere nasıl kolaylık sağlandığını anlatacağım. Belki bana kızacaksınız... Kulübümüz bugün özgürce hareket edebilecek konumda. İşte o yüzden Mourinho bugün Fenerbahçe'de."

''MOURINHO'YA BÜYÜK SPONSORLAR''

"Jose Mourinho'nun bütçesine çok büyük sponsorlar çıkacak. Transfer bütçesine de çok büyük iş adamları sponsor olacak. Bazı rakiplerimiz gibi gizli sponsorlar olmayacak, bu projeye gönül veren iş adamları destek verecek."

''RÜYA TAKIM KURACAĞIZ''

"Yapacağımız takviyelerle Fenerbahçe tarihinin rüya takımını kuracağız. Bu takım şampiyon olacak!"

''MOURINHO BİZİ SEÇTİ''

"Jose Mourinho'ya sadece Ali Koç ve Fenerbahçe gelmedi. O bizi seçti. Vizyonumuz, hedeflerimiz çok net. Dünyada bilinen, saygı gören, Fenerbahçeli olmayanların da maçlarını izlediği, Avrupa'da istikrarlı, dünya çapında oyuncuları olan, sürdürülebilir başarılı olan bir kulüp olmak istiyoruz Fenerbahçe'de. Kadın basketbolda, kadın voleybolda, erkek basketbolda bunu yaptık. Sıra futbolda."

''TARAFTARIMIZ BİZE İNANSIN''

"Şampiyonlar Ligi finalinde 3 cümle konuştu hocamız, en çok konuşulan kulüp olduk. Taraftarımız bize inansın, hatalarımızı yaptık ama bitti artık. Beni en çok sevindirecek şey şampiyonluklar olmayacak, sizin 'İyi ki arkasında durmuşuz' diyecek olmanız olacak."

''KADROMUZU MUHAFAZA EDECEĞİZ''

"Futbol A Takım planlamamız, Mario Branco tarafından çalışılmaktadır. Mevcut kadromuz, ortaya koyduğu mücadele ile bizlere gurur olmuşlardır. İstatistiksel olarak Fenerbahçe'nin en başarılı hocası İsmail Kartal'ı, ekibini ve futbolcuları bizlere yaşattıkları için tebrik ediyorum. Tabii ki eksikliklerimiz var. Hocamızın dediği gibi daha hızlı top oynamalıyız. Olağanüstü astronomik bir teklif gelmediği sürece kadromuzu muhafaza etmeye devam edeceğiz."

''STADYUMUN ÜSTÜ DİZAYN EDİLECEK''

"Kazandığımız takdirde 19 membranı değiştirip stadımızın tepesini bu hale getireceğiz, 250 bin euro bedeli var. Biz sizden izin aldık, sonra da devletimizle görüştük. Resmi başvuruyu yaptık ama istediğimiz mesafeyi alamadık. Resmiyette bunu bize versinler, vermesinler bunu engelleyecek hiçbir sebep yok. Önümüzdeki sezon stadımızın üstü böyle olacak."