Ali Koç, ''Ahmet Ağaoğlu varsa biz yokuz'' dedi ve Fenerbahçelilere müjdeyi verdi!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, düzenlediği basın toplantısında Trabzonspor'un şampiyonluk maçında astığı, namlunun ucunda kanarya figürünün yer aldığı pankarta tepki gösterdi. Koç, ''FETÖ, söz konusu Fenerbahçe olunca mı meşrulaşıyor? Neden bu pankart hakkında konuşmadınız? Yazıklar olsun. Buna dur diyebilecek kimse yok mu bu ülkede?'' dedi. Öte yandan Ali Koç, ''Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olduğu sürece toplantılara katılmayacağız. Ahmet Bey'in şahsıyla problemim yok. Böyle bir pankarta izin veren kişi, kulüplerin başında olamaz.'' diyerek Kulüpler Birliği Vakfı toplantılarına katılmayacaklarını bildirdi.

Koç'un açıklamalarından öne çıkan satır başları...

- "Cumartesi günü oynanan maçta yaşananlar biz Fenerbahçelilerin tahammül sınırını aşmıştır. Bir takımın 38 yıl sonraki şampiyonluğu veya herhangi bir takımın şampiyonluğu bizi ilgilendirmez ancak hiçbir şampiyonluk, başka bir takıma dil uzatma hakkını vermez."

- "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu terör örgütüyle verilen bir mücadele var. 'Fenerbahçe dik duruşu sayesinde bu terör örgütünü püskürttü. Fenerbahçe bu sürecin en büyük mağdurlarından biri.' diyor."

- "Sayın İçişleri Bakanımıza da teşekkür etmek gerekiyor. Şampiyonluk kutlamalarında '38 yıl sonra gelen şampiyonluk' ifadesini kullanarak devletimiz tarafından da bunu onaylamıştır."

- "Söz konusu kulübün 10 yıl boyunca başvurduğu her kapıdan istisnasız reddedildiğini hatırlayalım. CAS, FIFA, İsviçre Mahkemesi... Avukatlara dünyanın parasını harcadınız. Hatta bazı avukatlar FETÖ'cü çıktı."

- "Trabzonspor yöneticilerine sesleniyorum, 8 şampiyonluğunuz olduğunuz ne kadar iddia ederseniz edin, devletimizin duruşu ve mahkemelerin kararının ortak paydası 3 Temmuz'un bir FETÖ operasyonu olduğudur. Bu gerçek tüm mahkemelerce kanıtlanmıştır."

"ASIL TEHLİKE TFF'NİN TRABZONLULAŞTIRILMASIDIR"

- "Trabzon il sınırında bize yapılan, FETÖ'nün parmağı olan, hala faili meçhul olan bir olay var! Türkiye'de bu seviyede faili meçhul olay yoktur. Siz açtığınız pankartla, bu olaya sahip çıktınız. Bu pankartı asanlar, yol verenler, bu cesareti nereden buluyorsunuz?"

- "Kulüp yöneticilerinin, federasyon yetkililerinin, bundan haberdar olduğunu biliyoruz. Aynı prosedürleri biz de yaşıyoruz. Güvenlik görevlilerinin de bu durumu amirleriyle paylaşmama ihtimali yoktur! 'Silahsız sevinin' diyerek o pankartı oraya asmak, akıl tutulmasıdır. Söz konusu paçavra pankarttaki aşağılık mesajlar açıktır. Biz bunları not ettik."

"12 yaşında bir çocuğun 'Formanı alabilir miyim?' pankartı içeri alınmadı ama bu paçavra nasıl içeri alındı? İstanbul'da kurallar farklı mı?"

"Biz TFF'nin köhneleşmiş düzenine karşıyız. Asıl tehlike TFF'nin Trabzonlulaştırılmasıdır."

PANKART TEPKİSİ: "YAZIKLAR OLSUN"

- "FETÖ, söz konusu Fenerbahçe olunca mı meşrulaşıyor? Neden bu pankart hakkında konuşmadınız? Bu sorumsuzca davrananlar, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu yapıya karşı mücadeleye gölge düşürmüyor musunuz? Yazıklar olsun. Buna dur diyebilecek kimse yok mu bu ülkede?"

- "Bu şımarıklığın bir koruma kalkanından kaynaklandığına dikkat çekmiştim. Cezaların çıkmasını bekledik. Disiplin sevklerinden göreceksiniz demiştim. 'Şampiyon ettik de bari düzgün bir rapor yazalım' diyemediniz."

"Tarih 19 Eylül 2015... Trabzonspor-Galatasaray maçında bir olay yaşandı. Trabzonspor lehine verilmeyen bir penaltı oldu. Top Denayer'in eline çarpmıştı. Maçın ardından marka hakem Cüneyt Çakır tam 1612 gün Trabzonspor maçına atanmamıştır."

- "Alanyaspor maçında Trabzonspor başkanı sahaya girmiş ve fiziki müdahalede bulunmuştu. En az 6 ay ceza alması gerekirken sadece 15 gün ceza aldı. Ben sahaya atlayıp böyle bir şey yapsaydım ne kadar ceza alırdım?"

- "Tarih 27 Eylül 2021... Trabzonspor-Alanyaspor maçı 1-1 bitti. Hakem Halis Özkahya Trabzonlu bir oyuncuyu doğru bir şekilde oyundan ihraç etti. Trabzon cephesi aşırı saldırgan bir açıklama yaptı. TFF cevap bile vermedi. Bizim en ufak açıklamamıza anında yanıt verirler."

- "Neden öyle bir sert çıkış yaptılar biliyor musunuz? Çünkü bir sonraki iç saha maçları Fenerbahçe ile... Kim Min-Jae'nin atıldığı maç. Ali Şansalan maça atanıyor ve neler olduğunu hepiniz biliyorsunuz."

"TEMSİLCİ ATAMALARINDA TORPİL DÖNÜYOR"

- "Temsilcilerin atamalarında müthiş bir torpil sistemi dönmektedir. Futbolla, sporla hiç alakası olmayan insanlar oraya konmaktadır."

- "Bir başkanvekili var temsilciler kurulunun. 2015'te Trabzonspor'da yönetici. Trabzonspor-Gaziantep maçından sonra, o meşhur hakem alıkoyma olayını hepiniz bilirsiniz. Orada aktif rol oynamış biri. 1 yıl men cezası alıyor. Bugün olduğu konuma bakın."

- "Ben olsam takımı sahadan çekerdim." (Trabzonspor-Antalyaspor maçının son anlarında yaşanan olayların ardından)

- "Normalde cumartesi günkü maçı, hakemin soyunma odasına giderek tatil etmesi gerekiyor. Tatil etse kimse bir şey diyemez. Tatil edilmesi gereken maç, edilemiyor. Düşünebiliyor musunuz Antalyaspor gol atsa yaşanacakları..."

- "Beşiktaş'ın Trabzonspor maçı için başvurusu var. Beşiktaş'ın başvurusu sonuçlanmadan o geceki maçla ilgili temsilci raporlarına bakılmadan yangından maç kaçırır gibi TFF'den maç bittikten tam 5 dakika sonra 22:40'ta kutlama mesajı gidiyor."

BOĞAZA TRABZONSPOR BAYRAĞININ ASILMASI

- "İstanbul'da, İstanbul dışından hiçbir kulübün bayrağı asılmamalı. Bizim bayrağımız Trabzon'da asılıyor mu?"

- "Pazar günü saat 20.00'de Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi var, aynı gün saat 20.30'da Yenikapı'da Trabzonspor'un kutlaması var. Bu nasıl bir zihniyet? Emniyet mensuplarımıza yazık değil mi? Bu kutlama cumartesi günü yapılamaz mıydı?"

- "Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olduğu sürece toplantılara katılmayacağız. Ahmet Bey'in şahsıyla problemim yok. Böyle bir pankarta izin veren kişi, kulüplerin başında olamaz."

"TRABZONSPOR'UN KUTLAMASI CUMARTESİ OLAMAZ MIYDI?"

- "Trabzonspor kendi sahasındaki kalan maçları İstanbul'a almak istiyor. Yahu bu provokasyon değil mi? Böyle bir şey var mı? Bunun düşünülmesi bile abes."

- "Üzerine basa basa söylüyorum; TFF'nin T'si Trabzonspor için değil, Türkiye içindir. Camiamıza sesleniyorum; 3 Temmuz'a dönmenin zamanıdır."

- "Devletimize sesleniyorum, bu pankart için gerekenlerin yapılmasını, otobüsümüzün kurşunlayanlar bulunmalıdır. Bunların bulunmaması, devletimizi zayıf göstermektedir."

FENERIUM ÜRÜNLERİNDE 5. YILDIZ DÖNEMİ

- "2023/24 sezonundan itibaren armamıza 5 yıldızı koyacağız. Medeni bir şekilde başvurumuzu yaptık ama size yazıklar olsun. Bir arpa boyu kadar çalışma bile yapmamışsınız. Kim ne derse desin armamıza 5 yıldızı koyacağız."

- "Maç bittikten sonra bir iki başkan tebrik mesajı girdi. Başkanlar Whatsapp grubuna ben de şu mesajı attım: 'Tebrik etmek isterim ama etmeyeceğim."

- "Ayrıca '2015'te kurşunlanan ve faili bulunmayan olay hafızalarımıza kazınmışken, bunu bir şampiyonluk maçında pankarta yansıtarak alay konusu yapmalarını hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimizi ve buna müsaade eden bir başkanla aynı masada olmayacağımızı belirtirim' dedim."

- "İyi takım kurdular, çoğunlukla daha iyi top oynadılar. İyi oynamadıkları günlerde de sihirli değnek bir şekilde yardımcı oldu. Varsa da düzeltin lütfen, Trabzonspor'un hakem hatalarından dolayı kaybettiği puan var mı?"

YABANCI HAKEM AÇIKLAMASI

- "En azından geçici bir süre için yabancı hakemin hiç zararı olmaz, faydası olur. Ben de bu noktaya geldim."

- "Pazar günü maça gideyim mi? Bunu evde bile dile getirmeye başladılar. İlk dile getirdiğimde 'Delisin' diyorlardı. Annem bile arıyor 'Oğlum maça gitme' diyor. Beşiktaş maçına da gitmeyeceğim."

- "Jose Mourinho'yu getirsen, Pep Guardiola'yı da getirsen, bu sistemle yapamazsın. İmkanlarımız çerçevesinde en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz, hiçbir zaman kaybetmek istemediğimiz ilahi adalet inancını da aklımızda canlı tutacağız."

- "Spor Yasası çıktı, şu anki duruma göre bütün büyük kulüp başkanlarının içeri germesi gerekir, ciddi söylüyorum. Kovid, kur, yayıncı kuruluş indirimi... Bunlar yasada yok. Harcama limitlerini bu kurlarla nasıl hesaplayacaklar, bilmiyorum."

- "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında şampiyonluk en çok Fenerbahçe'ye yakışır."