Ali Koç, Aaron Boupendza ve Vedat Muriqi'yi yalanladı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, temmuz ayı olağan yüksek divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Transfer konusuna değinen başkan Koç, Aaron Boupendza ve Vedat Muriqi'ye dair açıklamalar yaptı. Öte yandan Ali Koç, açıkladı isimlerin arasında olmayan bazı futbolcularla da yolların ayrılacağını duyurdu. İşte detaylar…

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç, temmuz ayı olağan yüksek divan kurulu toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Transfere değinen Koç, Aaron Boupendza ve Vedat Muriqi'yle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ali Koç'un açıklamaları şöyle:

"BIELSA'YI GETİRSEM 'KUPASI YOK' DİYECEKLERDİ"

"Futbolda tanıdık bir ismi göreve getirdik. Bu karardan ötürü içimiz son derece rahat. Biz ne yapsak bir kesim var ki devamlı eleştiriyor. Bielsa dedin de niye bunu getirdin diyorlar. Bielsa'yı getirsem, 'Bu adam hayatında kupa kazanmadı' diyecekler. MHK Başkanı siyah beyaz kravat takıp şampiyonluk kutlamasına gidiyor, kimse bir şey demiyor.

"PEREIRA KONUSUNDA İÇİM RAHAT"

Pereira, bu ülkenin hakemlerini, federasyonunu, takımlarını biliyor. Kupalar kazanmış, Porto'da 2 yıl üst üste şampiyonluk yaşamış, buraya gelmeye son derece arzulu, istekli, dinamik bir arkadaşımızı getirdik. Bu konuda içim rahat.

Hocamızla yakın çalışıyoruz. Ne yapmaya çalıştığımızı anlatayım. Öncelikle hocamız, elimizdeki kadroyu derinlemesine incelemek, kimlerin gitmesi gerektiğine karar vermek istedi. Halihazırda çok fazla oyuncumuz vardı. İncelemelerini yaptı. Biz şunu yapmak istiyoruz. Sahada her şeyini veren, Çubuklu için, bu arma için terinin son damlasına kadar savaşan, taşıdığı formanın değerini bilen, bu sorumluluklar bilincinde yaşamını sürdüren bir takım olmak durumundayız.

"GİDECEKLER ARASINDA İSMİ PAYLAŞILMAYANLAR DA VAR"

Hocamız da verdiği raporlarda gidecek oyuncuları belirledi. Bir kısmı paylaşıldı. Paylaşılmayan isimler de var. Bu toplantı bitince kulübe gideceğiz, oyuncu, menajer, kulüp temsilcileriyle görüşmeler yapacağız.

"HOCAMIZ 3 KESİN, MÜMKÜNSE 4 DİREKT İLK 11 OYNAYABİLECEK TRANSFER İSTİYOR"

En önemlisi takım olmak, bunu geliştirmek ve bunu yapmayacaklarla yollarımızı ayırmak, bu ruhu yaşatacak futbolcularla yola devam etmek. Hocamız ihtiyaçları belirledi. 3 kesin, mümkünse 4 direkt 11 oynayabilecek oyuncunun transferini istiyor.

"BOUPENDZA İÇİN BİR KERE BİLE GÖRÜŞMEDİK, MURIQI'Yİ SEVERİZ AMA GÖRÜŞMEDİK"

Şu ağustos ayı, ilk haftadan sonra yüzlerce oyuncu piyasaya girecek. Pek çok kulüp, o bildiğimiz örnek olarak gördüğümüz, kıskandığımız, gıpta ettiğimiz, 1 milyar euroluk kulüpler bile finansal sıkıntılar içerisinde. Ellerinde müthiş oyuncu portföyü var. Onlarca, yüzlerce kulüp bu kadroları boşaltmak zorunda finansal sebepler nedeniyle. Hiç düşüneyeceğiniz oyuncular, maaşlarının bir kısmı karşılığında transfer olacaklar. Bilinçli olarak beklemedeyiz. Menajerler, bazı gazeteciler var işin içerisinde. Boupendza için 1 kere görüşmedik. Sorsanız eli kulağınızda. Vedat Muriqi İstanbul'a tatile geliyor, bize yazıyorlar. Severiz ama görüşmedik.

"SAMANDIRA'DA HOCAMIZIN RAHAT ÇALIŞACAĞI İKLİMİ YARATTIK"

Bizden bir şey gelene kadar hiçbir şeye inanmayın. Bu senenin odağı futboldur. Hocamızla koordineli atacağımız adımlar, yol haritamız var. Samandıra'da hocamızın rahat çalışacağı iklimi yarattık.

TARAFTARLARA MESAJ

Fenerbahçe'nin 7 yıl şampiyonluktan uzak kalması büyük bir baskı oluşturuyor. Takım da ister istemez bundan etkileniyor. Bu bir realite. Bu baskıyı sinerjiye çevirmek zorundayız. Bu sene, Türkiye'de futbolun sarı laciverte boyamak zorundayız. Zaman zaman düşeceğiz, sıkıntılı günler olacak. Diğer camialarda böyle mi bilmiyorum, kötü maç sonrasında o hafta belli bir kesim öyle bir hava yaratıyor ki, dünyanın sonu gelmiş gibi bizleri, futbolcular yerden yere vuruyorlar. Taraftara sesleniyorum, en düştüğümüz anda size ihtiyacımız var. Kazanırken desteklemek kolaydır. Pusuda bekleyen bir kadro var. Bizim pusulamız belli, şampiyon olacağız. Allah'ın izniyle bu camia hak ettiği yere kavuşacak.

ALİ KOÇ'TAN NİHAT ÖZDEMİR'E: SİZİNLE HER ORTAMDA KAPIŞMAYA HAZIRIZ

Biz bu konuları sen, ben, senin kulübün, benim kulübüm, forma rengi gözetmeksizin ortak akılla mücadele verirken, en önemli paydaşımız olan TFF ve onun başkanı Sayın Nihat Özdemir'in söylemleri şaşkınlık vericidir. Sayın Özdemir size sesleniyorum. Bu konu Ali Koç'un özel konusu değildir, konu Ali Koç konusu değildir. Bize ve şahsımıza daha önce yaptığınız gibi yapmayın, artık büyük resmi görün. Sizden ricam, şöyle bir dönün kulüpler dönün. 'Ali Koç'un kuyruğuna takılmayın' ayıp şeyler. Kulak verin, kulüpler ile beraber hareket edin. Aynı gemide olduğunuz bilin. Sizin odak noktanız kulüpler ve liglerdir. Kimseden icazet almanız gerekmiyor. Doğru bildiğinizi yapın. Bizler Fenerbahçe olarak sizlerle her zaman iş birliği yapmaya hazırız. Bu garip tutumunuzu değiştirmediğiniz sürece sizlerle her ortamda kapışmaya hazırız.

SEYİRCİ ÖNERİSİ

Önerim şu; seyirci için stadyum kapasitelerini yüzde 50'den yüzde 100'e çıkaralım ama sadece aşı olanları alalım."