Ali Gültiken: Galatasaray, her şeyi yapabilecek bir takım oldu

Spor yorumcusu Ali Gültiken, Galatasaray'ın Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayı yorumladı.

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Ali Gültiken, Galatasaray'ın Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ettiği mücadeleyi TRT Spor'da yayınlanan "Stadyum" programında değerlendirdi.

Ali Gültiken, sarı-kırmızılı takım için "Bazen yüksek top, bazen kanat organizasyonu, her şeyi yapabilecek bir takım oldu Galatasaray. Mücadele anlamında keyifli ve heyecanlı bir maç oldu. Son dakikaya kadar gol beklentisi olan taraftarlar açısından da ciddi bir heyecan taşıdı maç. Seyir zevki de vardı." yorumunu yaptı.

Mustafa Muhammed Galatasaray'ı zirveye uçurdu

Gültiken'in sözlerinden satır başları şöyle:

- "Bugün belirleyici olan şart oyunculardan daha çok zemindi. Saha hazırlandığı şekil itibariyle iyiydi ve Galatasaray'ın muazzam bir oyunu vardı 20-25 dakika. Hakikaten Galatasaray, 4 gol yapabilirdi. Orada Ertuğrul'un muhteşem bir performansı var. Kaleci olarak takımını ayakta tuttu. Ancak, Galatasaray'ın yine de bulduğu 1 gol var."

- "Maçı seyrederken şunu düşündüm. Tecrübelerimiz diyor ki, 'Maç bu zeminde, bu şekilde 1-0 giderse maç içerisinde kazaya uğraman veya başına iş alabilirsin.' Nitekim Galatasaray'ın üstün ve çok iyi oynadığı maç, Galatasaray'ı her maç 1 fazla oynatan Muslera'nın bireysel hatasıyla beraberlik noktasına geldi."

Erman Toroğlu, tartışmalı pozisyonu değerlendirdi: Penaltı mı değil mi...

"MUAZZAM BİR GERİ DÖNÜŞ YAPTI!"

- "Zemin çok ağır, savunma yapan takıma büyük avantaj sağlar. Nitekim öyle bir durum oldu. Hem savunmayı aşacaksınız, hem zeminle uğraşacaksınız, hem mücadele edeceksiniz. Muazzam bir geri dönüş yaptı Galatasaray. Kolay değil."

Rıdvan Dilmen'den Mustafa Muhammed ve Samatta karşılaştırması: Tercih edilmiş, yanlış yapılmış

- "Fatih Terim'in yaptığı hamleler var. Onyekuru'yu oyuna almasını bekliyorduk. Galatasaray yine yeni oyuncularıyla güldü. Devre arasında gelen Onyekuru ve Mustafa Muhammed. İlk golde müthiş bir yükseliş ve kafa vuruşu; ardından Kerem tamamladı. İkincisinde de penaltıyı attı. Yani riskli bir zaman, 89. dakikada, yeni gelmiş bir oyuncu ama güveni yüksek. Zaten oyun içerisinde onu hep görüyoruz. Onyekuru'nun çabukluğu da Galatasaray'a penaltı getirdi."

Ayhan Akman, Galatasaray'da yaşanan radikal değişikliklere dikkat çekti

"MUHAMMED, GALATASARAY'I BAMBAŞKA YAPTI"

- "Galatasaray, muhteşem bir kazanma inadı içerisinde. Çok istiyor, çok arzu ediyor. Oyun olarak da bu arzusunu sahaya yansıtıyor. Bu önemli. Bir sürü oyuncu değişikliği var 11'de, 6 tane. Ancak, oyun aynı, aynı tempo, aynı güçte, aynı baskı, aynı istek, aynı coşku."

Galatasaray'ın bitirim ikilisi hakkında flaş sözler

- "Galatasaray'ın işleyişini sağlayan bir değişiklik var. Ne bu diye baktığımızda; 1 numara Mustafa Muhammed! Muhammed'in santrfor olarak gelmiş olması Galatasaray'ın bütün oyununu işler ve tüm oyuncularını efektif hale getirdi. Yüksek toplara çıkıyor vuruyor. Topu alıyorsun koşuyu gösteriyor ve rakibin arkasına gidiyor. Pas yapmak istiyorsun geliyor hedef oluyor, oyuncuyla paslaşıyor. Çevre oyuncularla beraber santrfor olarak savunma arkasına koşu yapıyor, bek arkasına kaçıyor. Başka oyunculara alan açıyor. Aslında oyunu hakikaten Galatasaray adına çok farklı bir hale getirdi. Bu çok önemli."

Fatih Terim: Galatasaray'ın kurtuluşu olur...

"KASIMPAŞA'YA DA TEBRİKLER"

- "Fatih Hoca'nın da ikinci yarıdaki müdahaleleri önemli. Sahaya, şartlara rağmen çok önemli bir dönüş oldu. Burada tabii ki Kasımpaşa'nın da mücadelesini alkışlıyorum. Galatasaray nasıl ağır bir mücadele verdiyse, Kasımpaşa da aynı mücadeleyi verdi. Skoru da belirli bir noktaya kadar getirdi. Kolay değil Galatasaray gibi oyun ve hücum silahı olan bir rakibe karşı yalnızca savunmayla oyuna tutabilmek."

Fuat Çapa'dan hakem tepkisi