Aleksander Ceferin'den Avrupa Süper Ligi sözleri: Milli takımda oynayamayacaklar

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, birçok dev kulübün ortak açıklamayla duyurduğu Avrupa Süper Ligi'yle ilgili çok sert açıklama yaptı. Yapılan bu teşebbüsü açgözlülük olarak yorumlayan Ceferin, bu organizasyonda oynayacak futbolcuların Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nda forma giyemeyeceklerini duyurdu. Buna göre milli futbolcularımız Merih Demiral, Ozan Kabak ve Hakan Çalhanoğlu, EURO 2020'de görev alamayacak.

Aleksander Ceferin'in Avrupa Süper Ligi'yle ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Açgözlülükten başka hiçbir şeyle motive edilmeyen birkaç kulübün, kendi kendilerine hizmet teklifine karşı bir arada durduğumuzu daha fazla vurgulayamazdım. Hepimiz bu projenin saçmalığına karşı birlikteyiz.

"DÜNYA KUPASI VE AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA OYNAYAMAYACAKLAR"

Avrupa Süper Ligi'nde oynayacak oyuncular, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nda forma giyemeyecekler. Milli takımlarına davet alamayacaklar.

Yılanların bize bu kadar yakın çalıştığını bilmiyorduk, öğrendik.

JUVENTUS BAŞKANI AGNELLI'YE...

Hayatımda hiç bu kadar çok, ısrarla yalan söyleyen birini görmedim. 1 gün önce onunla konuştum ve bana her şeyin yalan olduğunu söyledi. Açgözlülük, tüm insani değerlerini buharlaştırmış.

MANCHESTER UNITED YÖNETİCİSİ ED WOODWARD'A...

Beni geçen günlerde aradı ve yeni Şampiyonlar Ligi sistemi için çok heyecanlı olduğunu ve bunu desteklediğini söyledi. Şimdi ise tamamen farklı bir şeye imza atıyor.

"SONSUZA DEK MEN EDİLMEYECEKLER"

Bu kulüpler sonsuza dek Avrupa futbolundan men edilmeyecekler ancak yaptıkları yanlıştı. Bir insanın bunu anlaması için çok zeki olmasına gerek yok ancak Avrupa Süper Ligi kurma tehdidi, tuhaf bir müzakere yolu.

Yeni Şampiyonlar Ligi formatı, bu kulüpler olsa da olmasa da hayata geçecek.

"JUVENTUS SERIE B'DEYDİ, MANU FERGUSON'DAN ÖNCE NE DURUMDAYDI?"

Bunlar sözde büyük kulüpler! Bugünün büyük kulüplerinin her zaman büyük olmadığı açık. Juventus, Serie B'deydi. Manchester United, Sir Alex Ferguson'dan önce ne durumdaydı?"