Akyazı'da nefes kesen maç! Kıran kırana geçen derbide kazanan çıkmadı

Trabzonspor sahasında Beşiktaş'ı ağırladı. Her dakikası kıran kırana geçen mücadele nefes kesti. Beşiktaş'ın 10 kişi tamamladığı karşılaşmada bir de penaltı kaçırdı. Trabzonspor cephesi ise taraftarının sıkı desteği ile 56. dakikada Cornelius ile öne geçse de 71. dakikada Rosier'in golüne engel olamadı. Müthiş maç 1-1 sona erdi.

Aksam.com.tr

Lider Trabzonspor, Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Beşiktaş'ı ağırladı. Her ânı kıran kırana geçen dev maç nefes kesti. İlk yarısı 0-0 biten mücadelede bordo-mavililer 56. dakikada Cornelius ile 1-0 öne geçti. Beşiktaş golden sonra baskısını artırdı ve 67. dakikada penaltı kazandı. Ancak Michy Batshuayi penaltından yararlanamadı.

71. dakikada Valentine Rosier ile beraberliği yakalan siyah-beyazlılarda 80. dakikda Cyle Larin kırmızı kart gördü. 90 dakikası nefes kesen mücadele 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 71 yapıp liderliğini devam ettirirken, Beşiktaş da Ismael ile çıktığı ilk maçtan beraberlikle döndü. Zorlu deplasmandan 1 puan çıkaran Kara Kartal 47 puana yükseldi.

TRABZONSPORLU TARAFTARLAR BEŞİKTAŞ MAÇI BERABERLİĞİNİ KUTLADI

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor'da taraftarlar maç sonrası alınan 1 puanı ve bir adım daha yaklaşılan şampiyonluğu sokağa dökülerek horon ve kolbastı oynayarak kutladı.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş ile karşılaşan Trabzonspor sahadan 1-1 beraberlikte ayrıldı. En yakın rakibi Konyaspor ile olan 13 puanlık puan farkını koruyan ve liderliğini sürdüren bordo-mavililerde taraftarlar karşılaşma sonrasında Atatürk alanında toplandı. Binlerce taraftar meşaleler yakarak beraberliği kutlarken, hep bir arada kolbastı ve horon oynadı.

TRABZONSPOR, İKİ HAFTADA 5 PUAN KAYBETTİ

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında lider Trabzonspor, sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kalarak ligin son 2 haftasında 5 puan yitirdi.

Ligin 30. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanından 3-2'lik mağlubiyetle dönen bordo-mavililer, siyah-beyazlı takım karşısında da 2 puan kaybetti.

Ligde puanını 71'e yükselten Karadeniz ekibinin en yakın rakibi İttifak Holding Konyaspor ile arasındaki puan farkı da 13'e düştü.

GAZİANTEP MAÇI ÖNCESİ 3 CEZALI

Trabzonspor'da Gaziantep FK maçı öncesi 3 oyuncu cezalı duruma düştü.

Karşılaşmada sarı kart görerek 4. sarı kartlarını alan Siopis, Bakasetas ve Djaniny, gelecek hafta takımda yer alamayacak.

Siyah-beyazlı takımda 70. dakikada oyuna giren Larin ise 10 dakika sonra kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR | İLK YARI

8. dakikada Josef savunmadan dönen topu ceza alanı içinden gelişine kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak üsten auta gitti.

18. dakikada Abdülkadir Ömür'ün pasında savunmanın arkasında topu göğsüyle kontrol eden Djaniny, kaleci Ersin Destanoğlu ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda dengesini kaybedip düşünce bordo-mavililer, mutlak bir golden oldu.

24. dakikada soldan ceza alanı son çizgisine inen Rıdvan Yılmaz'ın çıkardığı topu, Josef kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

41. dakikada Ghezzal'ın soldan kullandığı serbest atışta, kalabalığın içinde Vida'nın uçarak kafa vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır, güçlükle topu kornere çeldi.

45. dakikada Rıdvan Yılmaz'ın soldan ortasında, Ghezzal'ın indirdiği topta Batshuayi'den önce kaleci Uğurcan Çakır, araya girerek tehlikeyi önledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR | İKİNCİ YARI

46. dakikada altpas çizgisinin sağ tarafından kullanılan çift vuruşta Ghezzal'ın kaleye gönderdiği top barajdan döndü.

56. dakikada Trabzonspor, öne geçti. Hüseyin Türkmen'in uzun pasında, ceza alanı hemen önünde topla buluşan Cornelius, aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

67. dakikada Ghezzal, ceza alanı içinde Abdülkadir Ömür tarafından düşürülünce maçın hakemi Zorbay Küçük, penaltı noktasını gösterdi.

69. dakikada Batshuayi'nin kullandığı penaltı atışında top yan direkten döndü. Daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

71. dakikada Beşiktaş, beraberliği yakaladı. Ghezzal'ın pasında, ceza alanı sağ tarafında topla buluşan Rosier, meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-1.

80. dakikada Siopis tarafından arkadan çekilen Larin, daha sonra rakibine yaptığı davranış sonrası kırmızı kart gördü. Siopis de yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü. İki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşanırken Bakasetas da sarı kart gören oyunculara eklendi.

90+2. dakikada Hamsik'in soldan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde yükselen Dorukhan Toköz'ün kafa vuruşunda, top üst direğe çarparak auta çıktı.

Karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Stat: Medical Park

Hakemler: Zorbay Küçük, Serkan Olguncan, Ekrem Kan

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Dorukhan Toköz, Hüseyin Türkmen, Denswil, Puchacz, Siopis, Bakasetas (Dk. 84 Hamsik), Abdülkadir Ömür (Dk. 70 Berat Özdemir), Visca (Dk. 87 Kouassi), Nwakaeme (Dk. 46 Cornelius), Djaniny (Dk. 87 Yusuf Erdoğan)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, Montero, Rıdvan Yılmaz (Dk. 90 Umut Meraş), Josef, Can Bozdoğan (Dk. 75 Pjanic), Ghezzal (Dk. 90 Hutchinson), Alex Teixeira (Dk. 70 Larin), Batshuayi (Dk. 70 Kenan Karaman)

Goller: Dk. 56 Cornelius (Trabzonspor) Dk. 71 Rosier (Beşiktaş)

Kırmızı Kart: Dk. 81 Larin (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 36 Can Bozdoğan, Dk. 53 Montero, Dk. 75 Kenan Karaman, dk. 90+1 Hutchinson (Beşiktaş) Dk. 78 Djaniny, Dk. 80 Siopis, Dk. 82 Bakasetas (Trabzonspor)