AKŞAM Özel Röportaj: Torino'yu Türk kulübü yapacağız

Ergin Ataman, İtalyan basketboluna yaptığı dev yatırımın hedefini AKŞAM'a anlattı: “Torino'nun yüzde yüzünü satın aldım. Arda Turan bu işin içinde yok. Hedefimiz Torino'yu Türk kulübü haline getirmek. Geçen yılki hoca kalacak. Yönetimde 2-3 Türk yer alacak.”

AKŞAM Özel Röportaj | Kenan KARCI

İtalya'nın Torino Basketbol Kulübü’nü satın alan Anadolu Efes’in Başantrenörü Ergin Ataman, konuyu tüm detaylarıyla Akşam’a açıkladı: “Kulübün yüzde yüzünü ben satın aldım. Ancak burada bir detay var. Torino bu sezon 1. Lig’e çıktı ancak pandemi nedeniyle bu hakkı kullanamama durumu var. Eğer 1. Lig’de mücadele ederse yüzde yüzü, eğer 2.Lig’de oynarsa yüzde 50’si benim olacak. Bu durumda da gelecek sezon için kulübe 1. Lig’de oynaması için Wild Card verilecek. Bu satın almanın Arda Turan’la bir ilgisi yok. Arda Turan çok sevdiğim bir kardeşim ama 1 yıldır kendisini görmüyorum.

DENK BÜTÇEYLE BÜYÜYECEĞİZ  

Bu yatırımda bana yardımcı olan Okan Can Yantır var. Onunla birlikte yönetim kurulunda 2-3 Türk olacak. Torino’yu bir Türk kulübü haline getirmek istiyoruz. Türk sponsorlar ve belki 1-2 Türk oyuncu düşünüyoruz. Torino’daki tek basketbol kulübü. Anadolu Efes, Real, Barcelona, Fenerbahçe, Olympiakos gibi Avrupa basketbolunda söz sahibi bir kulüp haline gelebiliriz. Kulübün çok sağlam sponsorları var. Denk bütçe yapacağız ve adım adım ilerleyeceğiz. Torino, İtalya’nın çok önemli bir spor merkezi. Hedefimiz bu potansiyeli basketbolda da daha ileriye taşımak ve iki ülke arasında bir köprü olmak.” 

HOCA DEVAM EDECEK

Ataman: “Bu yatırımı Anadolu Efes’ten izin alarak yaptım. Çünkü benim asıl işim Anadolu Efes antrenörlüğü. Torino kulübünün yönetimi ve teknik ekibi ayrı olacak. Takımı 1. Lig’e çıkartan İtalyan hoca ile devam edeceğiz. Transferleri de hoca ve menajer yapacak. Ben kulübün sahibi olarak strateji ve vizyon konusunda adımlar atacağım, transfere karışmayacağım.” 

ANNECİM TÜRKLER! 

İtalyan basını Ergin Ataman’ın, Torino’yu satın almasını, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın Türkler, İtalyan basketbolunu ele geçiriyor” yorumlarıyla verdi. Erdoğan paranoyası en net şekilde Corriere della Sera’nın sayfalarına yansıdı. Haberde; Başkan Erdoğan ile Ataman’ın birlikte çekilmiş bir fotoğrafına da yer verildi. Haber, “Anneciğim Türkler” cümlesiyle noktalandı.

KULÜBÜN KÜNYESİ

Kulüp: Torino basket

Salon: PalaFuffini

Kapasite: 4.500

Renk: Sarı-Mavi

Sponsor: Reale Mutua 

Başantrenör: Demis Cavina

Web: baskettorinoofficial.com