Ahmetcan Kaplan dudak uçuklatan rakamla gitti! Sonraki satıştan pay bile var

Trabzonspor'da Ahmetcan Kaplan transferi tamam. Bordo-Mavililer genç stoperini tam 9,5 milyon euro karşılığında Ajax'a sattı. Öte yandan Trabzonspor'un Ahmetcan Kaplan'ın sonraki satışından yüzde 15 de payı bulunuyor.

Ahmetcan Kaplan'ın Ajax'a transferi gerçekleştirdi. Trabzonspor 19 yaşındaki stoperi Ahmetcan Kaplan'ı 9,5 milyon euro bedelle Ajax'a gönderdi. Bordo-Mavililer oyuncunun bir sonraki satışından da yüzde 15 pay alacak.

AHMETCAN KAPLAN 5 YILLIK İMZAYI ATTI

Ahmetcan Kaplan, Trabzonspor'un Kopenhag ile Danimarka'da oynadığı Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçının ardından Hollanda'ya gitti. 19 yaşındaki stoper, Amsterdam'daki sağlık kontrollerinin ardından Ajax ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Trabzonspor altyapısından yetişen Ahmetcan Kaplan, geçen sezon A Takıma yükseldi. Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda 18 maça çıkan savunma oyuncusu 1 asist yaptı.

TRABZONSPOR RESMEN AÇIKLADI

Trabzonspor, Ahmetcan Kaplan'ın Ajax'a transfer olduğunu resmen açıkladı. Konuyla ilgili KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Profesyonel futbolcumuz Ahmetcan Kaplan'ın Ajax Kulübüne kesin transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; Ajax, Kulübümüze, sözleşme fesih bedeli olarak 9.500.000.-EUR ödeme yapacaktır. Ayrıca, oyuncunun başka bir kulübe transferi halinde, 9.500.000.-EUR'u aşan kısmın %15'i Ajax tarafından Kulübümüze ödenecektir.

Menajerlik hizmet bedeli olarak, elde edilen transfer gelirinin %5.3 ü oranında ödeme yapılacaktır."