Ahmet Nur Çebi'den Fenerbahçe'ye destek: 1959 öncesi şampiyonluklar verilebilir

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme dair açıklamalarda bulundu ve durum değerlendirmesi yaptı. Çebi, “1959 öncesi şampiyonluklar herkese eşit olarak uygulanıp bir kurala dayanıyorsa, benim için sorun yok. Hak ve adalet söz konusuysa neden olmasın ama laf olsun diye yapılacaksa olmasın.” dedi.

AKŞAM


Görev süresi boyunca iyi bir iş çıkardıklarının altını çizen Çebi, şunları söyledi: "30 aydan fazla bir süredir görevdeyim. Kulübe geldiğimizde gelirler temlik edilmiş, ödemelerin 6 ay yapılmadığı, kasaya 5 kuruşun girmediği bir süreçte Beşiktaş'ın başkanı oldum. Beşiktaş üzerindeki yükü kaldırmak, bunları yaparken de sportif başarıyı kovalamak çok önemliydi. Biz bunu başardık diye düşünüyorum. Bir önceki dönemde imzalanan kontratlarla verilen mücadelelere bakınca da başarılı olduğumuzu söylemek istiyorum.

TOPLAM KAYBIMIZ 1 MİLYAR TL

Borç şu an da 4.3 milyar TL. Kadroya giremeyenler, borcun 4'te 1'ini oluşturuyor. Kimsenin Beşiktaş'tan herhangi bir alacağı söz konusu değildir. Ama pandemi döneminde gerçekleşmeyen stat gelirlerimizde de 500-600 milyon TL'lik bir kaybımız var. Toplam da 1 milyar TL oluyor. Buna rağmen pandemide 3 kupa aldık. Hocamıza, futbolcularımıza çok teşekkür ediyorum. Ama önümüzdeki sene gençlere önem veren, daha uygun maliyetlerle oynatabildiğimiz, parlatıp büyük paralara satıp Beşiktaş'ın borçlarını eriteceğimiz bir döneme hazırlanıyoruz. Seçildiğimiz takdirde gelecekle ilgili mesajımız bu olacak."

BİRİNİN İŞİNE YARIYORSA OLMAZ

Çebi, Fenerbahçe'nin 1959 yılı öncesindeki şampiyonlukların verilmesini istemesiyle ilgili soruya ise, "1959 öncesi şampiyonluklar herkese eşit olarak uygulanıp bir kurala dayanıyorsa, benim için sorun yok. Ama birinin işine yarıyor, diğerinin yaramıyor dersek, o zaman olmaz. Hak ve adalet söz konusuysa neden olmasın ama laf olsun diye yapılacaksa olmasın" yanıtını vererek ezeli rakibine destek çıktı. Beşiktaş Başkanı hakemlerle ilgi de şu ifadeleri kullandı: "Türk futbolunun sorunu hakemler. Ancak hakem operasyonuna dahlim olmamıştır. Özellikle çiçek verenler, mağdur olduğunu söyleyenlerdir. Genç Türk hakemlerin önünün açılması lazım."

ATIBA KULÜBÜN SİMGESİ

Sözleşmesi bitecek olan oyuncularla ilgili de konuşan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Vida'yla henüz anlaşamadık. Kendisiyle devam etmek istediğimizi de söyledik. Beşiktaş'ın şartlarına uymayan hiçbir transferi yapmayacağım. Atiba çok başarılı ve simge olmuş bir oyuncu. Yabancı kuralında bizi zorlayacak bir durum olmazsa, Atiba'yla yola devam etmek istiyorum. Vida'nın eski kontratının şartları çok ağırdı. Bu şartlarda olmaz" dedi.

KURUMLAR TARAFLI

Çebi, "TFF'nin bütün kurumlarına da buradan sesleniyorum, istifa edin. Tahkim, PFDK dahil hepsi taraflı. Bu bir fırsattır, hakemleri ve kurulları değiştirelim. Tahkim'in son kararında da bunu gördük." dedi.

ARADA FARK VAR

Cenk Tosun'un Beşiktaş'ın evladı olduğunu vurgulayan ve kendisiyle görüştüğünü söyleyen Çebi, "Görüşmeye de devam ediyorum. Ancak ücret konusunda arada fark var." diye konuştu

KOÇ BİZE BIRAKSIN

Çebi: "Ali Koç'un sadece Beşiktaş maçından örnek vermesi beni zora sokabilecek bir durum. Kendisi cesaretli ama bizim işimizi bize bıraksın" dedi.

TFF'NİN KUTLAMASI ACEMİCE

Ahmet Nur Çebi, TFF'nin, Tahkim kararını beklemeden Trabzon'un şampiyonluğunu kutlaması hakkında Tahkim kararı netleşmeden, TFF'nin Trabzonspor'un şampiyonluğunu kutlaması acemice bir hataydı" dedi.