Ahmet Ağaoğlu: Ümraniyespor maçında hakemler VAR kurallarına aykırı davrandı

Hakemlerin vermiş olduğu kararın geçerli olduğunu, hakemlerin VAR'a çağrılmasının FIFA'nın VAR kurallarına aykırı olduğunu öne süren Ağaoğlu, Ümraniyespor karşısında hakemlerin kurallara uymadığını iddia etti.

UİLENBERG TEK TEK ANLATTI

TRABZONSPOR Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ümraniyespor maçının hakemlerinin (Video Yardımcı Hakem) VAR kurallarına aykırı davrandığını iddia etti. Ahmet Ağaoğlu, TFF’nin hafta sonu verdiği eğitimde, temaslı pozisyonlarda, hakemlerin vermiş olduğu kararın geçerli olduğunu, hakemlerin VAR'a çağrılmasının FIFA'nın VAR kurallarına aykırı olduğunu, eğitim danışmanı Jaap Uilenberg'in 20'ye yakın örnek üzerinden göstererek, hakemleri bu konuda ciddi olarak uyardığını aktardı.

SKANDAL HATALAR YAPILDI

AĞAOĞLU, eğitimin üzerinden 12 saat geçmeden Ümraniyespor-Trabzonspor maçında yaşanan penaltı pozisyonlarına değinerek, “Her ne kadar VAR kuralları FIFA tarafından düzenlenmiş olsa da tüm uyarılara ve ciddi eğitimlere rağmen, bazı hakemlerimiz bu kuralları hiçe sayıp pervasız bir şekilde kendi kurallarını uygulamaktan imtina etmemektedirler. Verilen VAR kararları siyah beyaz bir hatanın ötesinde skandal diye nitelendirilecek cinstendir” ifadelerini kullandı.

MHK'DEN CEVAP BEKLİYORUZ

 MHK’DEN kamu vicdanının rahatlatması açısından bazı sorulara cevap vermesini beklediklerini vurgulayan Ağaoğlu, “Maçın VAR hakemleri ve orta hakemi, bu seminere katılmışlar mıdır? Eğer katılmışlar ise talimatlar aksine vermiş oldukları uygulamalar ve kararlar hangi mantık çerçevesinde izah edilecektir? En önemlisi VAR uygulamalarında FIFA'nın kuralları mı geçerli yoksa her hakemin kendi inisiyatifi doğrultusunda yapmış olduğu uygulamalar ve vermiş olduğu kararlar mı geçerlidir?” dedi.

(Güneş)