Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor'un şampiyonluğunu değerlendirdi: Suskun yanardağın patlaması gibi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, seneler sonra gelen şampiyonluğu, “Bir daha da böyle bir şeyi insan hayatında zor yaşar diye düşünüyorum. İnanılmaz bir şeydi. İnşallah şampiyonluklarımız devam edecek. Yıllardır suskun olan bir yanardağ düşünün ve birden bire patlaması gibiydi.” sözleriyle ifade etti.

AKŞAM

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, ligin 35'inci haftasında takımın şampiyonluğunu ilan ettiği Antalyaspor maçında taraftarların yaşadığı şampiyonluk sevinci karşısında neler hissettiğini anlattı:

"Belki de sürecin içerisinde yaşayan bir insan olarak fazla bir şey hissetmedim. Benim şampiyonlukta duygulandığım veya çok heyecanlandığım kısmı, Antalyaspor maçında şampiyonluğu resmen ilan etmemizden sonra taraftarda oluşan, yıllardır bu şampiyonluğu bekleyen taraftarda, onun sevincini yaşamak isteyen veya onu yıllardır özlemle bekleyen taraftardaki duygu selinin boşalmasıydı. Bir daha da böyle bir şeyi insan hayatında zor yaşar diye düşünüyorum.

"BASKI VE SORUMLULUK ÇOK BÜYÜK"

İnanılmaz bir şeydi. İnşallah şampiyonluklarımız devam edecek, bunu o anlamda söylemiyorum ama o ilk patlama yanardağın patlaması gibi bir şeydi. Yıllardır suskun olan bir yanardağ düşünün ve birden bire patlaması gibiydi. Bu bende 10 dakika filan sürdü. Belki süreci içinde yaşayan bir insan olarak ve sorumluluğu da omuzlarınızda taşıyorsunuz. Trabzonspor camiasının başkanısınız ve böyle çok önemli bir süreçte görev yapıyorsunuz. Olağanüstü bir sorumluluk ve o sorumluluğun sizin üzerinizde yaratmış olduğu bir baskı var

"2-3 SAAT UYKUYLA KOŞTURUYORUZ"

O insanların sizin üzerinize yüklemiş olduğu sorumluluk, o sorumluluğun baskısı, beklentileri... Beni en fazla orada mutlu eden şey şampiyonluktan ziyade o insanların beklentilerinin gerçekleşmiş olmasıydı. Orada duygusal bir 10-15 dakikalık süreç oldu ama o kadar. Hayat devam ediyor, yükümüz orada hiç hafiflemedi. Milli takım kampında olanlar hariç oyuncular dinleniyor ama emin olun ben son 1 ayın içerisinde 8 saat uyuduğumu hatırlamıyorum. 2-3 saat uykuyla oradan oraya gidip geliyoruz. Allah da dayanma gücü veriyor."

"SORUMSUZLUK"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bazı yöneticilerin gerilim yaratan açıklamalarına neden cevap vermediğini şöyle özetledi:

O süreç içerisinde özellikle o dönemde eğer aynı frekansta cevap verecek olsaydım, bir anda iki büyük camiayı, taraftarını karşı karşıya getirmiş olacaktım ve önlenemez, geri dönülemez ciddi sıkıntılar yaratacak sonuçlarla karşılaşabilirdik. Ben bunu tamamen sorumsuzluk olarak değerlendiriyorum.

"EKONOMİDE GERİDEYİZ"

Ahmet Ağaoğlu: "Finansal olarak baktığınız zaman diğer kulüplerin çok çok gerisindeyiz. Avrupa kulüplerini bırakın bugün Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray'ın gelirlerinin 4'te, 5'te birine sahip olan bir kulübüz. Burada o birliktelik, takım ruhu ve aynı ülkü ve ilke doğrultusunda hareket edecek bir yapıya ihtiyacınız var."

"POLİTİKA AYNI"

Ahmet Ağaoğlu: "Şampiyonlar liginde oynayacağımız için veya şampiyon olduk diye önümüzdeki sene de aynı iddiamızı sürdüreceğiz diye çok farklı transferler beklenmesin. Trabzonspor'un geçmişte uygulamış olduğu transfer politikası neyse o politikanın bir benzeri bu sene uygulanacak."

"SPONSOR TAMAM"

Medical Park Stadyumu'nun ismi, forma göğüs ve forma sırt sponsorlukları için görüşmelerin sürdüğünü açıklayan Ağaoğlu, "Bu Haziran ayının sonuna kadar göğüs ve sırt sponsorlukları neticelenecek. Stadyumun isim sponsorluğuyla alakalı görüşmeler devam ediyor. Biraz daha yüksek bir rakam." dedi.

"61 GÜZEL"

Ahmet Ağaoğlu: "Netice itibarıyla Hamsik de bir profesyonel ve bir oyuncu. Ne için geldiğini, nereye geldiğini, yapması gerekenleri biliyordu. Bu birliktelik ruhu zaten bizi zirveye taşıdı ve şampiyonlukla taçlandırdı. Vücudunda o kadar çok dövme var ki. 61'in de orada yer alması güzel bir şey tabii ki."

"DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK"

Ahmet Ağaoğlu: "Silahsız kutlamayı, sadece şampiyonluk veya galibiyet kutlamalarıyla sınırlı tutmayalım. Düğün, nişan, farklı eğlencelerde ve buna benzer maalesef olumsuz ve benim hiçbir şekilde anlam veremediğim olay, kaza ve neticesinde yaralanma ve can kayıplarıyla karşılaştık. Bir şeyi gösterdik ki Trabzon insanı artık kutlamayı çok farklı şekilde, farklı boyutlarda yapıyor ve o noktadan bu noktaya geldik. Bütün dünyada yankı buldu, model oluşturdu."

"TEKLİFLERİ GÖRELİM"

Ahmet Ağaoğlu, Uğurcan Çakır ve Ahmetcan Kaplan hakkındaki transfer iddialarıyla ilgili şöyle konuştu:

Ticarette rakam verilmez. Kulübün menfaatleri doğrultusunda kafamızda belirlediğimiz bir rakam var ama bunu piyasaya telaffuz edeceğimiz bir rakam değil. Teklifler gelsin, görüp değerlendireceğiz. Tabii ki oyuncularımızın bir değeri var ve bunun altında bir teklifle karşılaşırsak fazla düşünmeden geri çeviriyoruz.

"3 MEVKİİDE ÖNCELİK"

Başkan Ağaoğlu, transfer çalışmaları hakkında şu bilgiyi verdi:

Transferle alakalı olarak geçtiğimiz sezon yapmış olduğumuz çalışmanın bir benzerini şu an yürütüyoruz. Hocanın öncelik verdiği 3 mevki var. Onunla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Bu 3 mevkiinin haricinde alternatif olarak kadroya katmak istediği oyuncular var. Onlarla da görüşmelerimiz devam ediyor. Bir de hocamızın B planı olarak gitmesi muhtemel oyuncuların yerine kadroya katacağımız oyuncular var. Onlar da şu anda üçüncü fazda diyelim. O noktada da çalışmalarımız devam ediyor. Bütün hedefimiz geçen sene olduğu gibi kilit noktadaki oyuncularımızı hazırlık kampının ilk gününe yetiştirmek.