Afet bölgelerine Etnospor desteği

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan: “Etnospor olarak, Kızılay ve AFAD'ın yanı sıra sponsorlarımızın da desteğiyle afet bölgesindeki yaraları sarmak için çalışıyoruz.”

AKŞAM

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, 18-19 Eylül'de İstanbul'da yapılacak 2021 Dünya Mas Güreşi Şampiyonası tanıtım töreninde konuştu. Erdoğan, "Bahçelievler Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi'nde gerçekleşecek şampiyonaya 9'u erkek 5'i kadın olmak üzere 14 kategoride, 12 ülkeden yaklaşık 150 sporcu katılacak. Bu sene Etnospor Kültür Festivali'ni yapmamaya karar verdik. Kızılay ve AFAD'ımızla iş birliği yaparak afetten etkilenen bölgelerdeki tüm ortaokullara gideceğiz. Sponsorlarımız da bizimle birlikte olacak ve kendi imkanlarımızla o okullarda etkinlikler yapacağız" dedi. Erdoğan, Dünya Mas Güreşi Şampiyonası'nı izleyicilerin ücretsiz seyredebileceklerini ve bu sporları deneyimleme fırsatı bulacaklarını da vurguladı.

HEDEF OLİMPİYATLAR

Yakutistan Cumhuriyeti Ulusal Sporlar Merkezi Başkanı Gavril Mokhnachevskii, 2021 Dünya Mas Güreşi Şampiyonası'nın ikinci ayağının İstanbul'da gerçekleşecek olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Mas güreşinin dünyada 49 ülkede federasyonu var. En önemli hedefi miz mas güreşinin olimpiyatlara girmesini sağlamaktır" dedi.