Adana Demirspor'dan sabaha kadar şampiyonluk turu

26 yıl sonra Süper Lig'e yükselen Adana Demirspor, kente dönüşünde üstü açık otobüsle şehir turu attı. Sokaklar, caddeler meşalelerle aydınlanırken, tüm şehirde coşku ve sevinç hakimdi...

AKŞAM

Soner KAN

TFF 1.Lig'in son haftasında Menemenspor'u deplasmanda 4-1 mağlup eden Adana Demirspor, 26 yıllık hasretini dindirdi ve şampiyon olarak Süper Lig'e adını yazdırdı.

Mavi-Şimşekler, İzmir'den Adana'ya döndükten sonra üstü açık otobüsle şehirde şampiyonluk turu attı. Kısıtlamaya rağmen sokağa dökülen Adana Demirspor taraftarları ise futbolcuları selamladı. Futbolcular, teknik heyet ve yönetim, taraftarlara "evinize dönün" çağrısında bulundu. Sokaklar, caddeler meşalelerle aydınlandı. Tüm şehirde coşku ve sevinç hakimdi.

Takım kaptanı Gökhan İnler, kazanılan şampiyonluğun ardından, "Türkiye'de 3. şampiyonluğum, müthiş. Şampiyonluğu istedim ve sonunda geldi. Çok mutuyum." diyerek duygularını dile getirdi.

Yunus Akgün, "Çok mutluyuz, herkesin emeğine ve yüreğine sağlık. Şehrimiz bunun sevincini yaşasın. Şampiyon Adana Demirspor!" ifadelerini kullanırken, Emircan Altıntaş ise "26 yıl Süper Lig hasreti vardı, dile kolay. Süper Lig inancıyla çalıştık, mücadele ettik. Çok şükür herkes çok mutlu." dedi.