Abou Manu'ya bakar!

Beşiktaş'ta iz bırakan Vincent Aboubakar, Al Nassr kulübüne “Manchester United'dan teklif var, beni bırakın” talebinde bulundu. Suudi kulübü de Ronaldo'ya lisans çıkartmak için oyuncunun bu isteğini kabul etti.

AKŞAM

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da gündeminde olan Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar, İngiltere Premier Lig ekiplerinden M.United'la kış transferi için anlaştı. Daily Mail, M.United'ın kış transfer döneminde Aboubakar'ı kadrosuna katmak için Suudi ekibine resmi bir teklifte bulunduğunu ve oyuncuyla da anlaştığını bildirdi. Arabistan'daki 8 yabancı sınırına takılan ve yeni transferi Ronaldo'ya lisans çıkartamayan Suudi kulübü de köşeye sıkışmıştı. Vincent Aboubakar'ın, "Ayrılmak istiyorum. Kolaylık gösterin" talebi üzerine taraflar sözleşmeyi feshetti. Abou serbest kaldı.

TEN HAG'LA ÇALIŞMAK İSTİYOR

Arap basını ise Aboubakar'ın hem Manchester United hem de Fenerbahçe'den kiralık oynama konusunda teklifler aldığını ve bunları değerlendirmek için Al Nassr kulübünden izin istediğini duyurdu. Suudi Okaz haber sitesi, Aboubakar'ın tercihini M.United'dan yana kullandığını ve anlaşmaya vardığını vurguladı. Aboubakar'ın bu görüşmede M.United patronu Erik ten Hag ile çalışmak konusunda istekli olduğunu da yönetime ilettiği belirtildi. Kiralık olarak Beşiktaş forması giyen Weghorst'un da Manchester United'a katılması bekleniyor. İngiliz devi, transfere hızlı bir giriş yaptı.

ÖZBEK FUTBOLCU DA KURTULDU

Aboubakar'ın ayrılığının ardından Ronaldo'nun lisansının çıkartılmasına ve bundan sonraki maçlarda oynamasına bir engel kalmadı. Bu gelişmelerden sonra 7 numaralı formayı Ronaldo'ya bırakan ve 77 numarayı alan Özbek Jaloliddin Masharipov'ın Al Nassr'da kalması da kesinleşti. 30 yaşındaki Aboubakar bu sezon Al Nasr formasıyla lig ve kupada 12 maça çıktı. Kamerunlu yıldız, 4 gol ve 2 asistlik performans gösterdi. Kamerunlu futbolcu, Dünya Kupası'nda da Brezilya'ya uzatmalarda galibiyet golünü atıp, formasını çıkarttığı için ikinci sarıdan kırmızı görmüştü.