Abdulkerim Savaşçı!

Maç başına 12.13 ikili mücadele kazanma ve 4.47 hava topu alma ortalamasıyla mevkidaşlarının en iyisi olan Abdülkerim Bardakcı, son 3 sezonda attığı 13 golle Trendyol Süper Lig'in en skorer savunmacısı oldu.

AKŞAM SPOR

ORÇUN ÖZATEŞ

Yedi eksikle çıktığı maçta Konyaspor'u 3-0 mağlup eden Galatasaray'da Abdülkerim Bardakcı rüzgarı esti. 29 yaşındaki stoper, attığı 2 golle takımının aldığı 3 puanda kilit bir rol oynadı. Bu sezon 28 maçta görev alan deneyimli isim, istatistikleriyle de göz doldurmasını bildi. 2 bin 367 dakika boyunca sahada kalan Bardakcı, 4 kez ağları sarstı. 2020-21'den bu yana 13 gol atan başarılı stoper, en skorer savunmacı da oldu. Abdülkerim'in gol vuruşlarını geliştirmek için özel çalışmalar yaptığı belirtildi.

ÜÇÜNCÜ BÖLGEYE 7 PAS ATIYOR

Maç başına 12.13 ikili mücadele kazanma ve 4.47 hava topu alma ortalaması yakalayan Bardakcı, ligdeki savunmacılar arasında zirvede yer aldı. Üçüncü bölgeye maç başına 7 isabetli pas gönderen başarılı stoper, savunmacılar arasında bu alanda dördüncü sırada yer aldı. Karşılaşma başına 6.27 'yerde' ikili mücadele kazanma istatistiğini yakalayan Bardakcı, stoperler arasında beşinci sırada kendisine yer buldu. Rakip sahada 2.17 top kazanma ortalamasını yakalayan Abdülkerim altıncı sıraya yerleşti.

YENİ SÖZLEŞME YAPILACAK

İspanya ve İtalya'dan bazı takımlar Abdülkerim Bardakcı ile ciddi şekilde ilgileniyor. EURO 2024 sonrası bu taliplerin daha da artması bekleniyor. Abdülkerim'in Galatasaray ile olan sözleşmesi 2025 yılının Haziran ayında bitiyor. Galatasaray, 29 yaşındaki savunmacısına bu sezon 19.5 milyon TL garanti ücret ödeyecek. Sarı-Kırmızılı Yönetim, Abdülkerim'in yıllık ücretini yükselterek yeni bir sözleşme teklif etmeyi planlıyor. Abdülkerim Bardakcı'nın güncel piyasa değeri ise 10 milyon euro.