A Milli Takımımız için bir kez daha mucize bekliyoruz

Cebalitarık'ı 6-0 yendiğimiz maç sonrası Norveç, Letonya'yla 0-0, lider Hollanda ise Karadağ ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçların ardından umutsuz olduğumuz grupta bir anda liderlik şansı doğdu.

AKŞAM

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda yer alan A Milli Takımımız, Cebelitarık'ı 6-0'la geçerken Norveç'in Letonya ile 0-0 berabere kalmasıyla rakibinin +1 averajla üstüne çıktı. Lider Hollanda'nın Karadağ deplasmanından 2-0 öne geçmesine rağmen 2-2'lik eşitlikle ayrılması ise Dünya Kupası iştahımızı iyice kabarttı. Bu ihtimalin ortaya çıkması akıllara 7 ihtimalin gerçekleşmesi sonrası Türkiye'nin EURO 2016'ya direkt gitme mucizesini getirdi. Milliler, böylece play-off için büyük fırsat yakalarken Hollanda-Norveç maçının sonucuna göre liderlik şansı da doğabilir.

DÜNYA KUPASI'NA NASIL GİDERİZ?

➤Salı Norveç deplasmanda Hollanda'yı yener, A Milliler ise Karadağ'ı averajda geçilmeyecek şekilde yenerse, Dünya Kupası'na direkt gideceğiz. Norveç ve Türkiye'nin galibiyetleri halinde Hollanda 3. olarak Dünya Kupası'na gidemeyecek. Norveç ve Türkiye arasında puanlar ve averajlar aynı olursa gol sayısına bakılacak. Burada da avantaj bizde. ➤Beraberlikler halinde Türkiye 2. sıradan play-off biletini alacak. Türkiye'nin Karadağ'a kaybettiği senaryoda ise 2.'liği korumamız için Norveç'in yenileceği skorla averajda bizi geçmemesi gerek. ➤Hollanda'nın kazanması durumunda mağlubiyet alsak bile Play-Off'a gidiyoruz. Burada kritik nokta; Norveç'in yiyeceği farktan en fazla 1 farkla yenilmemiz gerektiği...

PLAY-OFF'A KALIRSAK İŞLER ZOR

10 grupta 2. sırayı alan 10 takım ile Uluslar Ligi'nden gelecek iki ekibin de dahil olacağı turnuva, 2022'de 24- 25 ve 28-29 Mart'ta gerçekleştirilecek. 12 takımlı Play-Off maçlarının ardından Dünya Kupası'na katılacak diğer 3 ülke de belli olacak. En iyi 6 ikinci, seri başı konumunda yer alırken diğer 4 takım ile Uluslar Ligi'nden gelen 2 takım seri başı olmayanlar konumunda olacak. Kura çekiminde seri başı takımların isimleri önce çekilecek ve bu takımlar tek maç eleme sistemi ile oynanacak maçta (yarı final) ev sahibi olma avantajına sahip olacak. Sıra ile çekilecek kurada ilk iki eşleşme Play-Off A Grubu, ikinci iki eşleşme Play-Off B Grubu, üçüncü iki eşleşme ise PlayOff C Grubu'nu oluşturacak. Bu karşılaşmaları kazanan takımlar ise A-B-C finallerine yükselecek. Tek maç üzerinden oynanacak final müsabakalarının hangi takımın sahasında oynanacağı ise bu kez kura ile belirlenecek.

2016'YA BÖYLE GİTMİŞTİK

1 Danimarka'nın 3 puan almaması gerekiyordu. SONUÇ: Portekiz 1-0 Danimarka.

2 Slovenya'nın puan kaybetmesi gerekiyordu. SONUÇ: Slovenya 1-1 Litvanya.

3 Slovakya'nın kazanması gerekiyordu. SONUÇ: Lüksemburg 2-4 Slovakya.

4 Polonya'nın 3 puan alması gerekiyordu. SONUÇ: Polonya 2-1 İrlanda.

5 İspanya'nın kazanması gerekiyordu. SONUÇ: Ukrayna 0-1 İspanya.

6 Kazakistan'ın 6 yıl sonra deplasmanda kazanması gerekliydi. SONUÇ: Letonya 0-1 Kazakistan.

7 Türkiye'nin kazanması gerekiyordu. SONUÇ: Türkiye 1-0 İzlanda