A Milli Kadın Futbol Takımı ilk maçında 1 puan aldı

UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonası 1'inci Play-Off Turu ilk maçında evinde Ukrayna'yı konuk eden A Milli Kadın Futbol Takımı, sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

DHA

A Milli Kadın Futbol Takımı, UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonası 1'inci Play-Off Turu ilk maçında Ukrayna ile 1-1 berabere kaldı.

UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonası 1'inci Play-Off Turu ilk maçında Ay-yıldızlılar, evinde Ukrayna'yı konuk etti. Esenler Erokspor Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Norveç Futbol Federasyonu'ndan Henrikke Nervik düdük çaldı. Nervik'in yardımcılıklarını ise yine aynı ülke federasyonundan Monica Lokkeberg ve Line Nymoen üstlendi. Kırmızı-beyazlıların tek golünü 62'nci dakikada Elif Keskin atarken, konuk ekibin golü ise 32'nci dakikada Daria Apanashchenko'dan geldi. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve maç 1-1 eşitlikle sona erdi.

A Milli Kadın Futbol Takımı, Ukrayna ile 29 Ekim Salı günü Moldova'da bulunan Zimbru Stadyumu'nda rövanş maçında karşı karşıya gelecek. A Milli Takım turu geçmesi halinde Yunanistan - Belçika eşleşmesinin kazananı ile Kasım ayında play-off 2'nci tur mücadelesinde karşılaşacak. Milliler bu eşleşmeyi de geçtiği taktirde 2025 UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonası finallerine adını yazdıracak.