95. Gazi Koşusu yapıldı: Yeni kral Burgas!

Türk yarışçılığının derbisi 95. Gazi Koşusu'nu Sanem Kahraman'ın sahibesi olduğu, antrenörlüğünü Tevfik Bardakçı'nın ve jokeyliğini Ahmet Çelik'in yaptığı “Burgas” isimli safkan 2.27.36'lık derecesiyle kazandı.

AKŞAM

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 3 yaşlı safkan 22 İngiliz tayının katılımıyla gerçekleşen yarış, çim pistte 2 bin 400 metre mesafede koşuldu. Yarışı 2.27.36'lık derecesiyle "Burgas" isimli safkan ilk sırada bitirdi. Bu önemli koşuda ikinciliği "Real Runner", üçüncülüğü "Megaloman", dördüncülüğü "İllüzyon" ve beşinciliği "Anadolu Aslanı" isimli safkanlar elde etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927'den bu yana düzenlenen Gazi Koşusu, pandemi nedeniyle geçen yıl olduğu gibi yine seyircisiz yapıldı.

Gazi Koşusu'nda canlı yayın rekoru!

AHMET ÇELİK ÜST ÜSTE 7. KEZ

Jokey Ahmet Çelik üst üste 7. kez Gazi Koşusu'nu kazanarak bir rekora daha imza attı. Yarışı ilk sırada tamamlayan Burgas'ın jokeyi Ahmet Çelik, daha önce 89. Gazi Koşusu'nu "Renk", 90. Gazi Koşusu'nu "Graystorm", 91. Gazi Koşusu'nu "Piano Sonata", 92. Gazi Koşusu'nu "Hep Beraber", 93. Gazi Koşusu'nu "The Last Romance" ve 94. Gazi Koşusu'nu "Call To Victory" isimli safkanlarla bu önemi mücadeleyi kazanmayı başarmıştı. Müthiş bir başarıya imza atarak üst üste 7. kez Gazi Koşusu zaferini yaşayan Jokey Ahmet Çelik, "Bu birinciliği aileme ve tüm yarışseverlere armağan ediyorum" ifadelerini kullandı.

SERVET KAZANDIRDI

Yılın koşusunu ilk sırada tamamlayan "Burgas" sahibesine de adeta küçük bir servet kazandırdı. Kazanan atın sahibesi Sanem Kahraman , Gazi Koşusu'nun birincilik ikramiyesi 2 milyon 100 bin TL'ye ek olarak kayıt tutarları, taksit ücretleri ve at sahibi primiyle birlikte toplam 3 milyon 134 bin 100 TL ödülün de sahibi oldu.

KUPAYI BAKAN KASAPOĞLU VERDİ

95. Gazi Koşusu'nu kazanan atın sahibesi Sanem Kahraman kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun elinden aldı.

"AT BİN" KOMUTU MÜMİN ÇILGIN'DAN

Gazi Koşusu'nu en fazla kazanan jokey unvanını (9 kez) elinde bulunduran efsane Jokey Mümin Çılgın, dün Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen 95. Gazi Koşusu'nda padok alanında bulunan "çan"ı çalarak birbirinden başarılı 3 yaşlı İngiliz taylarına binecek jokeylere "At bin" komutu vererek en büyük kupa için yarış pistine uğurladı.

"GÜVENİMİZ BOŞA ÇIKMADI"

95'inci Gazi Koşusu'nu kazanan Burgas isimli safkanın sahibi Sanem Kahraman duyguları şu sözlerle anlattı: "Ahmet, Ahmet'liğini yaptı. Atımız da çok iyiydi, iyi durumdaydı. Biz, hiçbir zaman kazanacağız demedik. Çünkü büyük konuşmayı sevmiyoruz. Güvenimiz boşa çıkmadı."

Kahraman'ın 2018'deki Hep Beraber isimli safkanı da Ahmet Çelik'le 92.Gazi Koşusu'nu kazanmıştı.