8 maddede Ezgjan Alioski

Fenerbahçe'nin, Suudi Arabistan ekibi Al Ahli'den kiraladığı 30 yaşındaki Ezgjan Alioski hakkında bilinenler, bilinmeyenler...

Sabah

1- Kariyerinde tam 9 farklı pozisyonda oynadı. 11 kez de santrforda görev aldı. Forvet bölgesinde oynadığı 11 karşılaşmada 6 gol-7 asistlik katkı sağladı.

2- Yedi dil konuşabiliyor. Makedon oyuncu; Arnavutça, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca'nın yanı sıra Jorge Jesus'un ana dili olan Portekizce'ye de hakim.

3- Al Ahli ile geçen sezon 30 maça çıkan Alioski, 6 gol-9 asist yaptı. Genellikle sol bekte forma giydi. Sol bek olmasına rağmen 15 gole direkt etki etti. % 82 pas, 62 isabetli orta, 67 şut pası, 142 ikili mücadele kazanma, %79 top kapma, 151 sahipsiz top kazanma ortalamasıyla oynadı.

4- Sol ayaklı oyuncu, ağırlıklı olarak sol kanatta oynuyor. Hücum gücünün kuvvetli olmasıyla birlikte sol bek mevkisine göre gol ve asist katkısı çok fazla.

5- Zayıf yönlerinden biri defansif. Savunma bilgisi ve markaj yeteneği iyi seviyede değil. Zaman zaman sol kanattan savunma arkasına rakip kanat oyuncularını kaçıran Alioski, takımına ciddi tehlikeler de yaratabiliyor.

6- 30 yaşındaki futbolcunun dayanıklılığı üst seviyede. Yorulmak nedir bilmeyen tecrübeli oyuncu, 90 dakika boyunca kanattan bindirmeler yapabilir.

7-Jesus'un sistem olarak elini rahatlatabilecek bir futbolcu. 3-5-2'nin sol kanat bekini çok iyi oynuyor.

8- Alioski kariyerinde Kuzey Makedonya Milli Takımı formasıyla da 56 maça çıktı ve 12 gollük katkı sağladı.