%73'le Muslera

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, bu sezon ceza sahası içinden çekilen şutlarda en fazla kurtarış yüzdesine sahip isim oldu (%73). İkinci sırada ise %71'le Volkan Babacan var.

AKŞAM

Galatasaray'a geldiği günden bu yana hem saha içi hem de saha dışındaki performansıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Fernando Muslera, ilerleyen yaşına rağmen zirvede yer almayı sürdürüyor. Trabzonspor maçında sakatlanmasına rağmen, kısa sürede iyileşen ve tekrardan kaleyi devralan 36 yaşındaki kaleci, bu sezon ceza sahası içinden çekilen şutlarda en başarılı isim oldu. Lider G.Saray'ın en önemli isimlerinden biri olan Muslera, ligde şu ana kadar ceza alanı içinden çekilen şutların %73'ünü kurtarma başarısı gösterdi.

M.GÜNOK 4. SIRADA

Muslera'yı Başakşehir'den Volkan Babacan, %71'le takip ediyor. Listenin üçüncü sırasında %71'le A.Demirspor'dan Ertaç Özbir var. Ersin Destanoğlu'ndan kaleyi alan Mert Günok ise %70'lik kurtarışla dördüncü sırada... Listenin beşinci basamağında %68'le A.Gücü'nden Gökhan Akkan bulunuyor.