6 saniyede şampiyonluk gitti

Dünya Güreş Şampiyonası finalinde 130 kg'da yarışan milli sporcumuz Rıza Kayaalp, İran'dan Amin Mirzazadeh'e son 6 saniyede verdiği puanla mağlup oldu. Rekortmen güreşçimiz, şampiyonayı gümüş madalya ile tamamladı.

AKŞAM SPOR

Dünya Güreş Şampiyonası'nda erkekler 130 kg'da yarışan sporcumuz Rıza Kayaalp, finalde İran'dan Amin Mirzazadeh'e son 6 saniyede verdiği puanla mağlup olarak şampiyonayı gümüş madalya ile tamamladı. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota kazanan Rıza Kayaalp, olimpiyatlarda 5. kez mücadele edecek ilk Türk güreşçi olma unvanını da elde etti.

Rekortmen güreşçimiz Kayaalp, Pekin 2008, Londra 2012, Rio 2016 ve Tokyo 2020'de ülkemizi temsil etmişti. Rio'da gümüş, Londra ve Tokyo'da bronz madalya kazanan başarılı sporcumuz, Paris'te de madalya kazanması durumunda 4 olimpiyat madalyalı ilk Türk sporcusu olacak. Güreşte daha önce Şeref Eroğlu ve Nazmi Avluca dörder kez olimpiyat oyunlarına katılmıştı. Taha Akgül de Paris'te 4. kez ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek.

HAKEMLERİ DE YENECEĞİZ

Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu: "Buse Çavuşoğlu, Türk güreşinde 60. dünya şampiyonu olarak adını güreş tarihine altın harfle yazdırmış bir sporcumuz. Hakem hatası değil hakem kastı var. Türk güreşinin şahlanışını asla engelleyemeyecekler. Biz gün gelecek bu çocuklarla hakemleri de yeneceğiz."