5 kupa ile veda etti: Galatasaray'da bir devrin sonu

Mustafa Cengiz'in 2018 Ocak ayında başlayan Galatasaray başkanlığı serüveni dün sona erdi. Galatasaray, Mustafa Cengiz döneminde futbolda 4, kadın basketbolda ise 1 kupa kazandı. 3.5 yıllık görev sürecinde futbolda 20 milyon euro transferde kar elde eden Cengiz, Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de de mağlubiyet görmeden görevini bıraktı.

AKŞAM

Galatasaray'dan bir Mustafa Cengiz geçti... Ocak 2018'de yapılan seçimde Dursun Özbek'le yarışan ve bin 623'e karşı bin 703 oy alarak Galatasaray'ın 37. başkanı olan Mustafa Cengiz, mayıs ayında yeniden seçime gideceğini açıklamıştı. Mayıs 2018'de yapılan seçimde ise Cengiz, 2 bin 525 ol alarak Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu'nu geride bırakarak Galatasaray'ın 101. dönem başkanlığına seçildi. Girdiği ikinci seçimde güvenoyu alan Cengiz başkanlığındaki Galatasaray, 2018-2019 sezonunda futbolda üst üste 2. kez şampiyonluğa ulaştı.

Son dakika haberi: Burak Elmas, Galatasaray Spor Kulübünün 38. başkanı seçildi

BASKETBOLDA İŞLER İYİ GİTMEDİ

Finansal Fair Play ile de mücadele eden Mustafa Cengiz Yönetimi, ligde kazanılan iki şampiyonluğun yanı sıra sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı ve TFF Süper Kupa'yı alarak önemli bir başarıya imza attı. Sarı-Kırmızılı kulüp, Mustafa Cengiz başkanlığında kadın basketbolunda da FIBA Avrupa Kupası'nı kazandı. Galatasaray Kadın Voleybol Takımı 2017-2018 sezonunda CEV Şampiyonlar Ligi'nde dördüncü, bu sezon ise CEV Kupası'nda ikinci oldu. Ancak basketbolda işler futbol ve voleyboldaki kadar iyi gitmedi. Mustafa Cengiz yönetimi bu nedenle büyük eleştirilere maruz kaldı.

FLORYA'YI GERİ ALDI

Galatasaray Kulübünün Riva ve Florya'daki arazilerinin değerlendirilmesi için Dursun Özbek döneminde başlayan projeler, Mustafa Cengiz döneminde de devam etti. Ancak Kemerburgaz'daki yeni tesisin inşa edilmemesinin ardından Florya'yı yapılan anlaşmalarla geri kazandırdı.

Galatasaray'da seçimi Burak Elmas kazandı, Fatih Terim belirsizliği kalktı

SAĞLIK SORUNLARI

Mustafa Cengiz, başkanlığının son 1 yıllık bölümünde ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele etti. 2020 yılının ilk aylarında rahatsızlığı ortaya çıkan Mustafa Cengiz, beyninden ve midesinden bir dizi operasyon geçirdi. Cengiz, bu süreçte uzun süre tedavi gördü.

TERİM'LE POLEMİKLER YAŞADI

Cengiz, bin 246 gün süren başkanlığı döneminde futbolda sadece Fatih Terim ile çalıştı. Ancak başkanlığı döneminde birçok kez sorun yaşadığı ve kamuoyu önünde polemiklere girdiği Terim ile görev süresinin son bölümünde yola devam etmeme kararı aldı. Cengiz, sezonun bitmesi ve seçime gidilmesinden dolayı yeni bir teknik adamla anlaşmadı. Galatasaray Kulübü, Mustafa Cengiz yönetiminde futbolcu alım satımlarda yaklaşık 20 milyon euro kar elde etti. Cengiz ayrıca görevde kaldığı süre boyunca Kadıköy'de Fenerbahçe mağlubiyeti görmedi ve 20 yıllık kazanamama serisi Cengiz döneminde bozuldu.

Galatasaray'ın yeni başkanı Burak Elmas kimdir?

"MÜCADELEYE DEVAM"

Dün yapılan başkanlık seçiminde oy kullanan Mustafa Cengiz, "Sağlıklı, uğurlu, fetret, ayrışma devrine girmeden, kazanan zafer sarhoşu olmasın. Kaybeden, üzülüp Galatasaray'dan vazgeçmesin. Galatasaray için mücadeleye devam." açıklamasını yaptı. Cengiz, alkışlarla Galatasaray Lisesi'nden ayrıldı.

"FFP'DEN KURTULDUK"

Olağan Seçimli Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan Yusuf Günay, "3 yılın sonuna geldik. 3 yılın yorgunluğunu giderecek bir haber aldık. 3'üncü yılın sonunda UEFA, anlaşma çerçevesinde söz verdiğimiz bütün konuların yerine getirildiğini tespit etti ve bizi Finansal Fair-Play'den (FFP) çıkardı." dedi.

Dursun Özbek: Demokrasi bayramı oldu