'4 Büyüklerin menajere ihtiyacı yok'

“Futbolumuza zarar veren, kulüplerin borç batağında olmalarının nedenlerinden biri menajerlerdir. Milli takımda 4-5 futbolcusu olan menajer, söz sahibi oluyor. Bunun sıkıntısını çektik. Bana göre; 4 büyüklerin menajerlere ihtiyacı yok.”

BEŞİKTAŞ’IN Dış İlişkiler Sorumlusu Erdal Torunoğulları, Türk futbolunun içinde bulunduğu durumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte öne çıkan sözleri: 95 yıllık futbol tarihimiz boyunca kayda değer sadece üç başarımız bulunmaktadır; rakibimiz G.Saray’ın UEFA Kupası, milli takımımızın Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası üçüncülüğü. Son olarak geçtiğimiz iki yılda Beşiktaş’ın ülkemizi iyi temsil etmesi. Bu sürede yurtdışına üst düzey liglere çok az oyuncu gönderdik. Bu en son Cenk Tosun oldu, fakat kaç senede bir gönderiyoruz? Giden oyuncuyu da geri getirmek için çaba gösteriyoruz. Oyuncu yetiştiremiyoruz. Bu, Türk futbolunun durumunu gösteriyor.

KULÜPLERİN ÖZELLEŞMESİ GEREK

Yapılması gereken çok şey var ve bunlardan biri de futbol kulüplerinin özelleştirilmesidir. Derneklerden çıkması gerekiyor. Futbol kulüpleri anonim şirketler gibi yönetilmelidir. Hiç kimse şirketinin zarar etmesini istemez. Siyasi otoritenin bu konuyu gündeme alıp gerekli değişiklikleri sağlayarak uygulaması taraftarıyım. Büyük statlar yapıldı ancak bu statlarda yetiştirilecek geleceğin oyuncuları için altyapı eksikliği bulunmaktadır. Kulüplere destek amaçlı TFF belirli konu başlığı altında bütçe tanımaktadır. Bu bütçeler nereye harcanıyor? Altyapı için alınan bütçenin transferlerde kullanıldığını hepimiz duyuyoruz, peki bunun önüne neden geçilmiyor? TFF bütçeyi ‘kötü’ kullanmanın şartlarını ağırlaştırmalı, gerekirse ceza verebilmeli. 

BAŞKANIN ETRAFINDA DOLAŞAN...

Futbolumuza zarar veren, kulüplerin borç batağında olmalarının nedenlerinden biri menajerlerdir. Kulüpler bütçelerinin neredeyse tamamını transfere ayırıyor ve maalesef menajerlerin baskısı altında kalarak yanlış kullanıyorlar. Doğru transferler doğru kişilerle yapılmalıdır. Başkan ve yöneticiler menajer ile içli dışlı olmamalıdır. Profesyonel liglerde kulüpler menajere yetki vermez, yetkisi olan menajerle görüşür. Kulübe zarar veren diğer fazlalıklar ise başkanların etrafında dolaşan yancılardır. Örneğin bir menajerin elinde milli takımda oynayan 4-5 futbolcusu var ise söz sahibi oluyor. Milli takımlarda etkisi oluyor. Bunun sıkıntısını çektik. Bence 4 büyüklerin menajerlere ihtiyacı yok.