39 milyon euroyla devlere kafa tutacağız

“Rakiplerimizin 250-300 milyon euro bütçeleri var, biz Devler Ligi'nde 39 milyon euro maaş bütçesi ile mücadele vereceğiz. G.Saray'ın vizyonu, amaçları bütçeyle ölçülmez. G.Saray'ın başarılı bir mücadele vereceğinden herkes emin.”

AKŞAM SPOR

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Şampiyonlar Ligi'nde yarınki Kopenhag öncesi açıklamalarda bulundu. Devler Ligi'ndeki iddialarını net olarak ortaya koyan Başkan Özbek, "Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak için kurulacak takımı iyi tespit etmek, oynayacağımız oyuncuları iyi seçmek zorundayız. Şampiyonlar Ligi'nde ilk 16'ya giren takımların bütçesi 200-250 milyon euro civarındı. Çeyrek final oynayanların futbolcu maaş bütçesi 300 milyon euro civarında. G.Saray bu sene 39 milyon euro civarında bir bütçeyle bu sahada mücadele etmek istiyor. Sadece bütçeyle değil, Galatasaraylı olmanın verdiği ruhla bu seviyede başarılı bir mücadele gösterileceğinden herkes emin. Kopehnag karşısında iyi bir sonuç almak için odaklandık. Başarılı bir sınav vereceğimizden eminim" diye konuştu.

OKAN HOCA, G.SARAY'IN ÇOCUĞU

Başkan Özbek, G.Saray Teknik Direktör Okan Buruk'un sözleşmesiyle ilgili gelen soruya, "Okan Hoca, G.Saray'da yetişmiş, başarılarla dolu bir geçmişe sahip. G.Saray'ın imkanları çerçevesinde maddi ve manevi olarak Okan Hoca'ya her türlü desteği vereceğiz. Okan Hoca, G.Saray'ın çocuğu. Gereken zaten yapılacaktır. Hiçbir sıkıntı yok. Geçen gün kendisiyle konuştuk, hiçbir sıkıntı yok. Çok fedakar bir şekilde 'Başkanım siz ne diyorsanız odur' yanıtını verdi." Başkan Dursun Özbek Özbek, futbolcuları Nelsson ve Boey ile yeni sözleşme imzalayıp imzalamayacaklarına yönelik soru üzerine de "Sevgili Erden Timur bütün futbolcularla görüşüyor. Ne gerekiyorsa yapılacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

TFF, DOĞRU KARARI VERECEKTİR

Özbek, A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörünün kim olması gerektiğine yönelik soruya, "Bu sorunun muhatabı Futbol Federasyonu. Bizim bu konuda yorum yapmamız doğru olmaz, kendi aralarında konuşup en doğru kararı vereceklerinden eminim" cevabını verdi. Dursun Özbek, Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nin kaba inşaatının sona erdiğini anlatarak, "Yıl sonuna doğru ya da geçen bir sürede Florya'daki yerleşkemizi buraya taşımak istiyoruz. Bunun için de son derece süratli bir inşaat sürecinden geçiyoruz. Özellikle Florya projesinin yapılması için burasının süratle bitirilmesi gerekiyor. G.Saray'ın önümüzdeki 20-25 yılını dizayn edecek bir Florya projemiz var. " ifadelerini kullandı.

BREZİLYA'DA G.SARAY AKADEMİSİ AÇACAĞIZ

Galatasaray'ın eski Brezilyalı golcüsü Mario Jardel, ''Çok büyük bir projemiz var, Fortaleza'da Galatasaray antrenman merkezi açıyoruz. FC Porto açtı, biz neden açmayalım dedik. Türkiye'deydim ve G.Saray kulübüyle konuştum. Brezilya'da tek olacak. Projemiz hazır, arsayı da aldık. G.Saray artık çok büyüdü'' ifadelerini kullandı.

G.SARAY 3'ÜNCÜ OLUR

Bayern Münih ve Manchester United'ın eski oyuncusu Owen Hargreaves, Şampiyonlar Ligi'nde G.Saray'ın da bulunduğu A Grubu'nu değerlendirdi. Owen, "Bayern Münih bir, Manchester United iki, G.Saray üç, Kopenhag dördüncü sırada yer alır" ifadelerini kullandı. Eski futbolcunun bu yorumları İngiliz basınında da geniş bir yer buldu.

CİM-BOM'A BULGAR HAKEM

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag ile oynayacağı maçın hakemi Bulgaristan Futbol Federasyonu'ndan Georgi Kabakov oldu. Kabakov ile milli takımımız ya da temsilcilerimiz kazanamadı.

ASLAN'A BİR SPONSOR DAHA

Galatasaray'ın ile Başkent İnşaat arasında, futbol takımının Süper Lig ve Türkiye Kupası maçlarının forma şort reklamı için sponsorluk anlaşması imzalandı.

MANU'DAN ASLAN'A İYİ HABER!

Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Manchester United'ın sağ beki Aaron Wan-Bissaka, yaşadığı sakatlığın ardından 2-3 ay sahalardan uzak kalacak. İngiliz ekibinde yeni transfer Sofyan Amrabat'ın da sakatlığı bulunuyor.