3 kupa aldı 7'ye katladı!

Geçtiğimiz iki sezonda toplam 37 milyon TL kazanan başarılı çalıştırıcı, elde edilen 3 kupa sonrası imza attığı 2 yıllık yeni sözleşmede toplam 250 milyon TL kazanacak. Yönetim, Buruk'un maaşına yaklaşık 7 kat zam yapmış oldu...

AKŞAM SPOR

Galatasaray'da son 2 sezonda elde edilen 3 kupanın (2 Süper Lig ve 1 Süper Kupa) en büyük mimarlarından biri olarak öne çıkan Okan Buruk'un sözleşmesi 2 yıl daha uzatıldı. Sarı-Kırmızılı Yönetim, tarihi başarılar yakalayan Buruk ile yapılan yeni anlaşmada cömert davrandı. Geçtiğimiz 2 sezonda toplam 37 milyon TL kazanan 50 yaşındaki çalıştırıcının 2 yıllık kazanacağı rakam 250 milyon TL'ye çıkarıldı. Teknik Direktör Okan Buruk, ilk sezonda 110 milyon 250 bin TL alacak. 2. yılında ise, ÜFE-TÜFE ortalamasına göre artış yapılacak. Bu rakamın en az 140 milyon TL olması bekleniyor.

WINNER GALATASARAY'DIR

Başarılı çalıştırıcı Okan Buruk, Rams Park'ta Başkan Dursun Özbek'in de hazır bulunduğu imza töreninde duygularını şöyle anlattı: "Gösterilen video 'Winner Okan Buruk' olarak bitti ama asıl winner Galatasaray'dır. Biz de ona hizmet etmeye çalışıyoruz. Burada hayalimi yaşıyorum. İlk hedef 5. yıldız. Geçen sene insanların ve bizim ağzımızda Şampiyonlar Ligi kaldı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne yine girmek istiyoruz. Galatasaray dışında kimseyle görüşme yapmadım. Uzun süre Galatasaray'da olmak ve 5. yıldızı takmak istediğimi söyledim."

ACİL SAĞ BEK ALINACAK

Buruk, G.Saray'ın transfer politikası ile ilgili şunları söyledi: "Başkanımız en iyisi için yetki verdi. Bütçemiz olacak. 3-4 transfer yapacağız. Çok acil sağ bek alınacak. Orta sahaya transfer yapacağız. Hücum hattına destek olabilecek oyuncular düşünüyoruz. Emin Bayram ve Yunus Akgün kadromuzda düşündüğümüz oyuncular. Bayern Münih'in Sacha'dan kolay kolay vazgeçeceğini düşünmüyoruz. Herhangi bir çalışmamız yok. Batshuayi ile ilgili düşüncemiz olmadı. Benim bildiğim, İlkay'ın 1 sene daha Barcelona'da devam edeceği. Öyle bir bilgim var."