3. kez penaltımız verilmedi

Fernando Santos: “3. kez bir penaltımız verilmiyor. Adana Demir ve Sivas maçlarından sonra bu sefer Cenk'in penaltısı verilmedi. Colley'in pozisyonunda çok şüpheli bir kırmızı kart çıktı. VAR, penaltı pozisyonunu böyle incelemedi.”

AKŞAM SPOR

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, Siyah-Beyazlı takımın başında çıktığı ilk derbiden 1-0 yenilgiyle ayrıldı. Deneyimli çalıştırıcı, Cenk Tosun'un 54'te Derrick Köhn ile girdiği mücadelede yerde kaldığı pozisyonun penaltı olduğunu savundu. 69 yaşındaki teknik adamın maç sonu açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Maça 1-0 geride başladık. Çok erken bir gol yedik ama yine de gösterdiğimiz reaksiyondan memnunum. Fırsatlar yarattık ama sonuç alamadık. İkinci yarıda oyuncularım çok mücadele etti. Kendi kalemize attığımız bir golle maçı kaybettik.

VAR'DAN 'DEVAM' KARARI ÇIKTI

3'üncü kez Beşiktaş'ın penaltısı verilmiyor. Adana Demir, Sivas maçlarının ardından Cenk'in penaltısı verilmedi. Colley'in pozisyonunda çok şüpheli bir kırmızı kart çıktı. Daha net olan penaltı pozisyonunda VAR bu kadar incelemedi ama Colley'e kırmızı kart gösterildi." Karşılaşmanın 54'üncü dakikasında Cenk Tosun, Derrick Köhn'ün müdahalesiyle yerde kalmış ve Siyah-Beyazlılar penaltı beklemişti. Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler, VAR'la kısa süreli temasının ardından 'devam' kararı verdi. İtiraz eden Cenk de sarı kart gördü.