3 büyüklerin efsaneleri AKŞAM'a konuştu: Beşiktaş, Gümrük'ten geçerse yüzde 90 şampiyon

Süper Lig'de finale 2 kala 3 büyüklerin efsaneleri yarışı AKŞAM'a değerlendirdi; Cemil Turan: ''Beşiktaş, Fatih Karagümrük'ü mağlup ederse yüzde %70 şampiyon. Kaybederse strese girer. O zaman Fenerbahçe daha şanslı olur.'' Cevad Prekazi: ''Fenerbahçe Sivas'ı yenemez. Galatasaray 2 maçtan 6 puan alır. Beşiktaş, Karagümrük'ü geçerse şampiyon olur.'' Ulvi Güveneroğlu: ''Siyah-Beyazlılar bu fırsatı geri çevirmez. Beşiktaş'ın Karagümrük'e karşı alacağı 3 puanla lig büyük ihtimalle biter.'' Zafer Tüzün: ''Beşiktaş, Karagümrük'ü geçerse şampiyonluk şansı %90'a kadar çıkar. Fenerbahçe'nin Galatasaray'a göre şansı daha fazla.''

AKŞAM Özel Haber

Orçun ÖZATEŞ

40 maçlık maratonda artık sona geldik. Süper Lig'in nefes kesen süper heyecanında sadece bir takım kupaya ulaşabilecek. Peki o takım kim olacak? Herkesin merak ettiği bu soruyu geçmişte, bu takımlarda forma giyen efsane oyunculara sorduk. İşte cevaplar:

CEMİL TURAN: "Her üç takımın şansının eşit olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş kısıtlı kadrosuna rağmen geniş kadrolu rakiplerine karşı büyük iş yaptı. Beşiktaş, Karagümrük'ü geçerse şansı yüzde 70'lere çıkar. Yenilirse takım strese girer. O zaman F.Bahçe'nin şansının G.Saray'a göre daha fazla olacağını düşünüyorum."

Şampiyonluk turu ihtimali var

"İBRE GALATASARAY'A DÖNEBİLİR"

CEVAD PREKAZİ: "Şampiyonluk yarışında top Beşiktaş'ın elinde. Galatasaray derbisinde Beşiktaş rezil bir oyun oynadı. Ancak Beşiktaş Karagümrük'ü mağlup ederse şampiyon olur. Beşiktaş, rakibini mağlup edemezse Galatasaray'ın şampiyonluk şansı ortaya çıkar. Sezonun geneline baktığımızda kötü bir futbol oynayan Fenerbahçe, ligin en formda takımlarının biri olan Sivasspor'u yenemez... Sivas'ın Avrupa hedefi olması da bu maçı etkiler. Galatasaray kalan iki maçta 6 puan alır."

Muhtemel 11'ler: Beşiktaş - Fatih Karagümrük

"HER FUTBOLCU EKSTRA OYNAR"

ULVİ GÜVENEROĞLU: "Kalan 2 maça baktığımızda şampiyonluk yolunda avantaj kesinlikle Beşiktaş'ın elinde... 2 maçtan alınacak 4 puan Beşiktaş'ı şampiyon yapacak. Hangi oyuncu sahaya çıkarsa çıksın Siyah-Beyazlı futbolcuların bu fırsatı kesinlikle geri çevireceğini düşünmüyorum. Bu konsantre ile saha çıkacaklardır. Galatasaray'a göre ise Fenerbahçe'nin zirveyi ele geçirme ihtimali daha güçlü. Karagümrük maçından Beşiktaş'ın alacağı 3 puanla lig büyük ihtimalle biter."

Muhtemel 11'ler: Fenerbahçe - Demir Grup Sivasspor

"BU SAATTEN SONRA BIRAKMAZ"

ZAFER TÜZÜN: "Beşiktaş'ın kısıtlı kadrosuyla buraya gelmesi büyük bir başarı. Bu Sergen Yalçın'ın başarısıdır. Kadro yapısına baktığımızda ise Fenerbahçe'nin şampiyon olması lazımdı. Ancak bu saatten sonra Beşiktaş'ın şampiyonluğu bırakacağını düşünmüyorum. Beşiktaş ve Fenerbahçe bugün dirençli takımlarla oynuyor. Bu nedenle Galatasaray'ın da aradan sıyrılma ihtimali de var. Beşiktaş, Karagümrük'ü geçerse şampiyonluk şansı yüzde doksana kadar çıkar."

Muhtemel 11'ler: Yukatel Denizlispor - Galatasaray