29 takımın içinden Fener'i seçti

Sarı-Lacivertliler, Beşiktaş'ın 2+1 yıllık teklif yaptığı Sırp oyuncuyu devreye girerek bitirdi. Tadic'le 2 yıllık anlaşan Fenerbahçe, yıldız futbolcuya her iki sezonda da 4.2 milyon euro garanti ücret verecek.

AKŞAM SPOR

Alexander Djiku, Umut Nayir, Rodrigo Becao, Sebastian Szymanski, Ryan Kent ve Edin Dzeko'yu kadrosuna katan Fenerbahçe, transferde hız kesmedi. Beşiktaş'ın uzun süredir görüşmelerde bulunduğu Dusan Tadic için son anda devreye giren Sarı-Lacivertliler, Sırp oyuncuyla yıllığı 4.2 milyon eurodan 2 sezonluk anlaşma sağladı. Süreç ise şöyle ilerledi; Beşiktaş, Tadic'le birçok görüşme yaptı. Eski futbolcusu Dusko Tosic'i de devreye sokan Kara Kartal'ın transferi kısa süre içerisinde açıklaması bekleniyordu. Yapılan son görüşmede Dusan Tadic, SiyahBeyazlı yöneticilere teşekkür ederek tekliflerini değerlendireceğini belirtti. Bu görüşmenin olumlu geçtiği bildirildi.

MENAJERİYLE TEMAS KURULDU

Beklemeye geçen Beşiktaş'ta Asbaşkan Emre Kocadağ, Sırp kanat oyuncusu Dusan Tadic'le ilgilendiklerini doğruladı ve oyuncuya çok ciddi tekliflerin olduğunu söyledi. Ardından Fenerbahçe, Dusan Tadic için son anda sürpriz bir hamle yaptı. Sarı-Lacivertli yönetim, 34 yaşındaki yıldız futbolcunun menajeri ile temas kurarak Ajax'tan ayrılan oyuncu ile görüşme talep etti. Zaman kaybetmeden oyuncuyla görüşen Kanarya, yaptığı teklifle Sırp kanat oyuncusunu ikna etti. Beşiktaş'ın haber beklediği Tadic için özel uçak havalandı. Birçok kulübün peşinde olduğu Tadic transferini son anda devreye girerek bitiren Fenerbahçe, yeni transferini İstanbul'a getirdi.

DUSKO TOSİC'TEN AÇIKLAMA!..

Beşiktaş'ın Dusan Tadic transferinde devreye soktuğu Dusko Tosic, Sırp kanat oyuncusunun Fenerbahçe'yi seçmesinin ardından bir mesaj paylaştı. Eski futbolcu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Sayın Beşiktaş taraftarına, Beşiktaş'la sözleşme imzalaması için günlerce uğraştığım Dusan Tadic'in son kararı Beşiktaş olmadı. Bilginize, saygılarımla." Hollanda basınından De Telegraaf ise Ajax ile sözleşmesini fesheden Tadic'e 6'sı Suudi Arabistan'dan olmak üzere toplam 29 takımdan teklif geldiğini yazdı. Haberde, oyuncunun bu tekliflere rağmen tercihini Fenerbahçe'den yana kullandığına vurgu yapıldı.

Tadic, Ajax kariyerinde 241 maça çıktı. Sırp oyuncu 105 gol, 112 asistlik performans sergiledi