27 ülkeden 64 sporcu

27 ülkeden 64 sporcunun katıldığı Megasaray Hotels Open, pazartesi günü başladı. 73 bin euro ödülün dağıtılacağı turnuva 12 Mart Pazar günü oynanacak finalle sona erecek.

AKŞAM

Şafak Gözmen

ATP Challenger turnuvası Megasaray Hotels Open, pazartesi günü başladı. Turnuvaya 27 ülkeden 64 sporcu katıldı. Final, 12 Mart Pazar günü yapılacak ve organizasyonda 73 bin euro ödül dağıtılacak. Konuyla ilgili konuşan Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız öncülüğünde bizim asıl hedefimiz yaptığımız her organizasyonun dünyaya mal olabilmesini sağlayabilmek. Her yaptığımız organizasyon ile beraber önemli bir paydaş olduğumuzu dünyaya gösterebilmekti.

12 AY TURNUVA OLACAK

73 bin Euro'luk ATP Challenger turnuvası Bakanlığımızın himayelerinde aynı anda Antalya'da yapılıyor. Alt, orta ve üst yapıdaki sporcularımız kendi ülkelerinde dünyanın en iyi sporcuları ile mücadele etme şansını buluyor" dedi. Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin ise; "Megasaray Tenis Akademi'de son 2 yılda Davis Cup, Billie Jean King Cup, ITF Wheelchair, ATP gibi dünya çapında ses getiren yaklaşık 200 turnuva yaptık. 10.000 sporcuyu ağırladık. Bu sebeple kort sayımızı 60'a çıkarttık. Megasaray olarak hem yazın hem kışın ülkemizde 12 ay turnuvalar yapma imkanı da yaratacağız" diye konuştu.