24.7 milyon euro

Fortuna Sittard'ın başlattığı kampanyada 6 gün içinde dev bir rakama ulaşıldı. Hollanda'da F.Sittard'ın start verdiği ve 'Giro555' şirketinin yardım organizatörlüğünü yürüttüğü kampanyada 24 milyon 731 bin 78 euro toplandı. Ek yardım talebi de açıklandı.

AKŞAM

Burak Yılmaz'ın takımı Fortuna Sittard'ın başlattığı kampanyada Hollandalı yardım kuruluşu Giro555, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için 24 milyon 731 bin 78 Euro bağış toplandığını açıkladı. Kuruluşun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Depremzedeler için sadece altı günde yaklaşık 25 milyon euro toplandı. Hala ek yardıma ihtiyaç var" denildi. Kampanya bitirilmedi ve daha fazla maddi rakama ulaşılması için çalışmalar devam ediyor.

BİZİ YALNIZ BIRAKMADILAR

Türklerin yönetimindeki Hollanda ekibi Fortuna Sittard Başkanı Işıtan Gün, "Kampanya dışında farklı yardım yolları için de çalışmalarımız sürüyor. Burak Yılmaz ve Oğuzhan Özyakup, bugüne kadar birçok toplantı yaptı. Girişim için desteklerini esirgemeyen Hollanda Futbol Federasyonu'na ve forma sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizleri yalnız bırakmadılar. Herkes elini taşın altına koydu. Yardım eden herkese ne kadar teşekkür etsem az" dedi.

NİYETLER ÖNEMLİ VE GÜZEL

Başkan Işıtan Gün, "Sadece bu kampanya ile sınırlı kalmayacağız. Halen üzerinde çalıştığımız diğer girişimlerimiz de var. Yurt içinden ve yurt dışından her gün farklı farklı yardım haberlerini okuyoruz. İnanın rakam az da olsa, çok da olsa burada niyet çok önemli ve eylemler çok güzel. Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Umarım bu felaketin yaralarını en kısa sürede sararız. Zor günlerdeki dayanışmamız da hiçbir zaman unutulmayacak" açıklamasını yaptı.