2024 yılında 24. zafer şampiyon

Son haftaya 3 puan önde, ikili averajda geride giren G.Saray, Konya'da mucizeye izin vermedi. Konya'yı 3 golle mağlup eden Aslan, Süper Lig'de 24'üncü kez zafere ulaştı. 5. yıldıza 1 şampiyonluk kaldı.

AKŞAM SPOR

Dries Mertens (16) asist kralı, Mauro Icardi (25) gol kralı oldu.

Galatasaray, ligin en az gol yiyen takımı olarak şampiyonluğa ulaştı.

Okan Buruk, G.Saray ile ligdeki ilk 2 sezonunu da şampiyon tamamladı.

BAŞKAN'DAN TEBRİK: YÜREKTEN KUTLUYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süper Lig'de 24'üncü kez şampiyonluk ipini göğüsleyen Galatasaray'ı tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Süper Lig Şampiyonu Galatasaray'ı ve taraftarıyla birlikte tüm Galatasaray camiasını yürekten tebrik ediyorum" dedi.

DEVLER LİGİ'NDE PLAY-OFF

G.Saray, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan girecek ve turu geçmesi durumunda adını gruplara yazdıracak. Cim-Bom'un muhtemel rakipleri; Ferençvaroş, Karabağ, Bodo Glimt ve Benfica.

100 PUANI AŞAN İLK VE TEK TAKIM

Süper Lig'de 24'üncü şampiyonluğunu yaşayan G.Saray, muhteşem zaferini 102 puanla ilan etti. Ligin son haftasında deplasmanda Konyaspor'u 3-1 mağlup eden Sarı-Kırmızılılar, 100 puanı aşan ilk takım olarak tarihe geçti. Cim-Bom; bu serüvende 38 maçta 33 galibiyet, 3 beraberlik elde etti, 2 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. F.Bahçe ise 99 puanla kulüp tarihinin rekorunu kırdı, ama 102 puanla şampiyon G.Saray oldu. Cumhuriyet'in 100. yılında 88 puanla 23'üncü şampiyonluğunu elde eden Sarı-Kırmızılılar, geçen sezon olduğu gibi yine F.Bahçe'yi ardında bıraktı. Türkiye'de ve 3 ve 4'üncü yıldızı alan ilk takım olan Cim-Bom, önümüzdeki sezon yine ipi göğüslerse 5 yıldızlı ilk takım olacak.