2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın resmi açılışı bugün gerçekleşiyor

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın resmi açılışı bugün. Oyunlar koronavirüs salgını nedeniyle seyircisiz yapılacak. Tokyo'da 58'i erkek, 50'si kadın toplam 108 sporcumuz madalya arayacak.

Discover Tomorrow (Yarını Keşfet)" sloganıyla gerçekleştirilecek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın resmi açılışı Japonya Ulusal Stadı'nda bugün yapılacak. 8 Ağustos'taki kapanış törenine kadar 206 ülke adına 11 binden fazla sporcu madalya için ter dökecek. Oyunlar, TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ile Eurosport 1, Eurosport 2'den izlenebilecek.

ATLETİZM'DE 25 SPORCU

Türkiye'yi 50'si kadın, 58'i erkek toplam 108 sporcu 18 branşta temsil edecek. Oyunlara atletizmde 25, yüzmede 11, güreşte 9, yelkende 8, karatede 7, boks ve judoda altışar, tekvando ile artistik cimnastikte beşer, atıcılıkta 4, bisiklet, halter ve okçulukta 2, badminton, eskrim, kürek ve modern pentatlonda ise birer sporcuyla başarı kovalayacak. Takım sporlarında ise sadece Kadın Voleybol Milli Takımımız madalya için ter dökecek.

Bayrağımız Merve ve Berke'de

■ Türk Bayrağı'nı en genç soprcularımız Merve Tuncel ve Berke Saka taşıyacak.

■ Organizasyonda 41 farklı tesis farklı branşlara ev sahipliği yapacak.

■ Sportif tırmanış, karate, kaykay ve dalga sörfü ilk kez bu oyunlarda yer alacak.

■ 16 bin 769 okulda, 205 bin 755 sınıfın katılımıyla yapılan oylama sonucu 109 bin oy alan 'Gelecek' ve 'Sonsuzluk' anlamına gelen 'Miraitowa' maskot olarak seçildi.

■ Oyunlarda verilecek madalyalar 2 yılda ülkede yapılan geri dönüşüm seferberliğinde elde edilen metallerden yapıldı. Madalyaların çapı 60 mm, kalınlığı ise 3 mm. Oyunlarda 36 branşta 339 altın madalya dağıtılacak.

■ Batı Afrika ülkesi Gine'nin 5 kişilik olimpiyat takımı, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle oyunlara katılmama kararı aldı.

3 sporcumuz yarışacak

Milli okçular Mete Gazoz, Yasemin Ecem Anagöz ile milli kürekçi Onat Kazaklı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk müsabakalarına bugün çıkacak.

YÖNETMEN KOVULDU

Oyunların açılış yönetmeni Kentaro Kobayashi, daha önce Yahudi soykırımı ile alay ettiği bir tiyatro oyununun ortaya çıkması nedeniyle görevinden kovuldu. Açılıştan 1 gün önce kovulan Kobayashi'nin videosunun 1998 yılına ait olduğu bildirildi.