HABER MERKEZİ
AKŞAM SPOR
Beşiktaş'ta olağanüstü genel kurul toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu'nda gerçekleştirildi. En önemli gündem maddesi olan Dikilitaş Projesi, oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda konuşan Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı şunları söyledi: "Dikilitaş projesinden yaklaşık 400 milyon euro ciro bekleniyor. Proje yönetim maliyeti ödendikten sonra kulübümüze kalan net gelir 150-200 milyon euro. Ben mümkün olduğu kadar tedbirli olmak adına bu şekilde konuşuyorum. Bu gelir, projenin tamamının satılması halinde elde edilecek gelirdir.
DEVLET GÜVENCESİNDE
Üzerine basarak söylüyorum, malımızın bir yere gittiği yok. Biz, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait olan arazilerin tapularının kulübümüze kazandırılması konusunda mutabakata varmış durumdayız. İmar değiştirme yetkisi sadece Emlak Konut'ta buluyor. Emlak Konut da projenin en önemli paydaşı olup, imar konusunu çözümleyip inşaat ve satış süreçlerinin daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde ilerlemesini sağlayacak. Projenin fi nansmanını da Emlak Konut yapacak. Aynı zamanda projeye devlet güvencesi ve garantisi verecek. Yani Beşiktaş bu projeyi devletimiz ile birlikte yapacak."
Yaklaşık 3 bin 500 üyenin katıldığı olağanüstü genel kurul toplantısında; Fulya'daki akaryakıt istasyonu ve Beşiktaş Fulya Süleyman Seba Kompleksi içerisinde bulunan ofi sin kiralanmasındaki uyuşmazlıkların çözümüyle ilgili madde oy çokluğuyla reddedildi. Dikilitaş projesi olmak üzere kulübün yeni gayrimenkullerini geliştirmek için yönetime yetki verilmesi, Beşiktaş Plaza'nın kiralanması ve borsadaki halka açıklık oranının değiştirilmesine yönelik maddeler ise oy çokluğuyla kabul edildi.
ADALI: BEŞİKTAŞ'IN YÜKSELİŞİ BAŞLIYOR
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, "Beşiktaş'ın malına, parasına ve emeğine sahip çıkacağımızdan hiçbirinizin şüphesi olmasın. Bugünden sonra Beşiktaş'ın yükselişi başlayacak. Beşiktaş armasını en iyi şekilde temsil edecek sporcu kadrolarıyla her alanda şampiyonluğa yürüyecek bir Beşiktaş inşa edeceğiz" dedi.