2. Skandal! Stat ayaklanınca hakem VAR'a gitti ve... İşte o anlar

Teknolojinin futbola bu denli sirayet etmesine birçok futbolsever tepki gösterirken Bundesliga'da ilginç bir an yaşandı. Mainz 05'in sahasında Arminia Bielefeld'ı 4-0 mağlup ettiği maçın bir pozisyonunda top çizgiyi geçmemesine rağmen gol çizgisi teknolojisi hakem Felix Zwayer'e sinyal gönderdi. Şiddetli itirazlar sonrası Felix Zwayer VAR'a gitti ve pozisyonun gol olmadığı anlaşıldı. Verilen gol iptal edildi.

Teknoloji ve futbolun iyice özümsendiği bu dönemde gol çizgisi teknolojisi tartışılmaya devam ediyor. Bundesliga'da dün oynanan Mainz 05-Arminia Bielefeld maçında büyük bir skandalın eşiğinden dönüldü. Gol çizgisi teknolojisinin yanıldığı pozisyon VAR'dan dönerek büyük bir hatanın önüne geçildi.

BİR GOL ÇİZGİSİ TEKNOLOJİSİ SKANDALI DA BUNDESLIGA'DA

Türkiye'de henüz uygulanmayan gol çizgisi teknolojisi, yıllardır sorunsuz işlemesine rağmen son dönemde hata vermeye başladı! Aston Villa-Sheffield United maçında yaşanan skandal hafızalardaki yerini korurken benzer bir durum dün Bundesliga'da yaşandı.

HAKEM İZLEDİ, ANINDA KARAR DEĞİŞTİRDİ

Mainz'in Arminia Bielefeld'i 4-0 yendiği maçta çizgiyi geçmeyen bir top için gol çizgisi teknolojisi hakem Felix Zwayer'e sinyal gönderdi. Bunun üzerine Felix Zwayer golü verince oyuncular şiddetli bir şekilde pozisyona itiraz etti. Kalecinin son anda topu çizgide tutmayı başardığı pozisyonu VAR'da izleyen hakem, tek bakışta kararını değiştirdi ve golü iptal etti.