2 haftada 2 Türkiye şampiyonluğu gözleri ADÜ'ye çevirdi

Geçtiğimiz hafta ÜNİLİG Süper Ligi'nde Türkiye Şampiyonu olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Futbol Takımının ardından Atletizmde de gelen Türkiye Şampiyonluğu gözleri ADÜ'ye çevirdi.

Şampiyonların okulu olarak tanınan ADÜ Spor Bilimleri Fakültesi, 10 gün içinde gelen 2 Türkiye Şampiyonluğu ve kırılan 5 Türkiye rekoru ile ADÜ'ye ve Aydın'a büyük sevinç yaşattı.

OYUNLARDA 5 TÜRKİYE REKORU KIRILDI

ADÜ Kız Atletizm Takımının Türkiye ikincisi olduğu şampiyonada, kızlarda 3 oyunlar ve 23 yaş altı rekoru ile erkeklerde 2 oyunlar ve 23 yaş altı Türkiye rekoru kırıldı. Gülle Atma branşında Emel Dereli ve Tuğba Danışmaz, Üç Adım Atlama oyununda ise Gizem Açıkgöz rekor kırdı. Erkeklerde Alperen Karahan önce Gülle Atmada arkasından da Disk Atma da oyunlar rekorunu kırdı.

DÜNYA KUPASINDA ADÜ TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK

ADÜ Futbol Takımı grup maçlarında sırasıyla Ege Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ni eleyerek çeyrek finale ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni eleyerek yarı finale çıkmıştı. Yarı finalde tek devlet üniversitesi olan ADÜ, bu seviyede de vakıf üniversitelerinden Beykent, Bahçeşehir ve İstanbul Aydın üniversitelerini yenerek Şampiyonluk kupasına uzandı. Beykent Üniversitesini 6-0 gibi farklı skorla eleyen ADÜ, Finalde de 2-1'lik skorla İstanbul Aydın Üniversitesi'ni eleyip şampiyon oldu. Yaşanan bu şampiyonlukla ADÜ, Dünya Kupasında Türkiye'yi temsil edecek.

ŞAMPİYONLARIN OKULU YİNE KENDİSİNE YAKIŞANI YAPTI

ADÜ Futbol Takımı ve Atletizm Takımlarının ayrı ayrı Türkiye Şampiyonu olmasının gururunu yaşadıklarını belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR, "Ankara'da Millet Kütüphanesinde düzenlediğimiz II. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı'nın son gününde çok mutlu bir haber alarak ÜNİLİG Süper Ligi Türkiye Futbol Şampiyonası'nda 207 üniversite arasında 'Türkiye Şampiyonu' olduk. Şimdi Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edeceğiz. Bu başarının hemen ardından Atletizm'de gelen Türkiye Şampiyonluğu ve oyunlarda kırılan 5 Türkiye rekoru göğsümüzü bir kez daha kabarttı. Evlatlarımı ve onları bu şampiyonaya hazırlayan Spor Bilimleri Fakültemizin kıymetli hocalarımızı tebrik ediyorum. Şampiyonların okulu yine kendisine yakışanı yaptı." dedi.