2 Ekim'e kadar sürecek 4. Dünya Göçebe Oyunları başlıyor! İznik'te dev şölen

Organizasyonun açılışı bu akşam 19.00-21.00 saatlerindeki görkemli bir törenle yapılacak. Açılışa Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra pek çok ülkeden üst düzey temsilci katılıyor.

AKŞAM

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenecek Dünya Göçebe Oyunları bugün başlayacak. İlk Göçebe Oyunları, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambaev'in öncülüğünde 2014'te Kırgızistan'ın Çolpon Ata kentinde Issık Kul Gölü kıyısında 10 farklı etnospor türünü içeren yarışmalarla yapıldı. Oyunlara, 19 ülkeden sporcular katılırken, birçok ülkeden olumlu geri bildirimler aldı. Bu nedenle Kırgızistan, 2016 yılında 2. Dünya Göçebe Oyunları'nın düzenlenmesine karar verdi ve organizasyon 2016'da Issık Kul Gölü kıyısında gerçekleştirildi. İlginin büyümesi ve uluslararası övgülerin ardından 3. Dünya Göçebe Oyunları da aynı görkemiyle 2 yıl sonra yine Kırgızistan'da organize edildi.

GELENEKTEN GELECEĞE BİR'İZ

Uluslararası bir popülarite kazanan oyunların dördüncüsünün 2020'de Türkiye'de yapılmasına karar verildi. Koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıl ertelenen organizasyon, 29 Eylül-2 Ekim'de İznik'te özel olarak hazırlanan alanda yapılacak. "Gelenekten Geleceğe Bir'iz!" sloganıyla düzenlenecek 4. Dünya Göçebe Oyunları'nda atlı sporlarda 2, ulusal güreşlerde 8, okçulukta ise 3 branşta yarışmalar yapılacak.

Oyunlara, 102 ülkeden 3 binin üzerinde sporcu katılacak. Organizasyonun açılışı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Açılış programı saat 19.00 ile 21.00 arasında düzenlenecek. Etkinlik aynı zamanda ülkemiz Türkiye'nin kültürel diplomasisinin güçlenmesine, İznik'in daha iyi tanınmasına ve dünya çapında hak ettiği şöhreti kazanmasına da büyük katkı verecek

3 KATEGORİDE 13 ALT BRANŞ

4. Dünya Göçebe Oyunları'nda müsabakaları yapılacak branşlar şöyle:

ATLI SPORLAR: Kökbörü, Kökpar

GÜREŞ: Alış, Aşırtmalı Aba Güreşi, Kapışmalı Aba Güreşi, Yağlı Güreş, Pehlivan Güreşi, Kazak Güreşi, Şalvar Güreşi, Mas.

OKÇULUK: Geleneksel Okçuluk, Uzun Mesafede Okçuluk, Atlı Okçuluk