18 yıla bedel: İzmir derbisinde zafer 90+3'te geldi! Maç sonucu: Altay 2-1 Göztepe

Süper Lig'in 5. haftası İzmir derbisine sahne oldu. Altay ile Göztepe 18 yıllık bir aranın ardından Süper Lig'de karşı karşıya geldi. Altay ezeli rakibini 1-0'dan geri gelerek 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlıların golleri 26. dakikada Kappel ve 90+3'te Paixao'dan gelirken Göztepe'nin tek sayısını ise 26. dakikada penaltıdan Soner Aydoğdu kaydetti. Bu sonuçla Altay puanını 9'a yükseltti, Göztepe ise 5 puanda kaldı.

Süper Lig'de 18 yıl sonra birbirlerine rakip olan İzmir temsilcilerinden Altay, 1-0 geriye düştüğü müsabakada Göztepe'yi 2-1 mağlup etti.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'ndaki karşılaşmada Altay'ın Thaciano ile bir penaltı vuruşundan faydalanamadığı ilk yarıyı Göztepe, Soner Aydoğdu'nun penaltıdan attığı golle 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda Altay'ın Leandro Kappel'in golüyle eşitliği yakaladığı müsabakadan siyah-beyazlı ekip, oyuna sonradan dahil olan Marco Paixao'nun uzatma bölümünde bulduğu golle 2-1 galip ayrıldı.

Süper Lig'de ilk 2 haftayı kayıpsız geçtikten sonra Fenerbahçe ve İttifak Holding Konyaspor'a mağlup olan Altay, Göztepe'yi 2-1 yenerek puanını 9'a çıkardı.

Mustafa Denizli: Gerekli açıklamayı Fatih Terim yaptı

ALTAY'DA THACIANO PENALTIYI DEĞERLENDİREMEDİ

Siyah-beyazlı ekipte bu hafta ilk kez ilk 11'de forma şansı bulan Thaciano, kullandığı penaltı vuruşunda topu dışarıya gönderdi.

Altay'da takımının ilk golüne imza atan Leandro Kappel, bu sezon ilk kez skor üretti.

Takımının Süper Lig'e çıkmasına büyük katkı veren Marco Paixao, sonradan oyuna dahil olduğu müsabakada galibiyeti getiren golü atarak değerini bir kez daha gösterdi. Paixao, bu sezon fileleri ilk kez havalandırdı.

Nestor El Maestro: Eğer ki bu ligde bir galibiyet seçme şansımız olsaydı, bu maçı seçerdik

GÖZTEPE 5 PUANDA KALDI

Ligin ilk 3 haftasını galibiyet alamadan tamamlayan Göztepe, göreve getirilen teknik direktör Nestor El Maestro yönetiminde Medipol Başakşehir maçını kazandıktan sonra, Altay'a 2-1 mağlup oldu.

Sarı-kırmızılı ekip 5. haftayı 5 puanla kapattı.

Göztepe'nin bu sezon ilk penaltısını Soner Aydoğdu gole çevirdi. Tecrübeli futbolcu, Göztepe'de bu sezon gol atan 6. isim oldu.

Karşılaşmanın 43. dakikasında sahaya giren bir köpek, futbolcular ve görevlilerin yardımıyla saha dışına çıkarıldı.

Müsabakayı 2 bin 369 kişinin izlediği açıklandı.

Caner Erkin yaptığı asistle galibiyeti getirdi! Maç sonucu: Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 3-4 VavaCars Fatih Karagümrük

18 YIL SONRA KARŞILAŞTILAR

Süper Lig'de 18 yıl sonra birbirlerine rakip olan Altay ile Göztepe, İzmir derbisinde karşı karşıya geldi.

İzmir temsilcileri, ligde son oynadıkları karşılaşmalarda ikişer değişiklik yaparak mücadeleye çıktı.

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 3-1 kaybettikleri İttifak Holding Konyaspor maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı. O müsabakaya başlayan isimlerden İbrahim Öztürk ve Cesar Pinares'in derbide yerlerini Zeki Yıldırım ile Thaciano'ya bıraktı.

Altay'da ilk 11'de yer alan Andre Poko ile müsabakaya yedek kulübesinde başlayan Deniz Kadah, daha önce Göztepe'de forma giymişti.

Geçen hafta Medipol Başakşehir'i 2-1 yenerek bu sezon ilk galibiyetini alan Göztepe'nin teknik direktör Nestor El Maestro da bu müsabakanın ilk 11'inde 2 değişikliğe gitti. Sakatlığı nedeniyle Medipol Başakşehir maçını tamamlayamayan Murat Paluli'nin yerine Kerim Alıcı, Adis Jahovic'in yerine ise David Tijanic forma giydi.

Göztepe'de Atakan Çankaya, daha önce formasını giydiği Altay'a karşı maç içinde süre almak üzere yedek soyundu.

DERBİ ÜÇÜNCÜ KEZ 17 EYLÜL'DE

Profesyonel liglerde 57. kez birbirlerine rakip olan Altay ile Göztepe, üçüncü kez 17 Eylül'de karşılaştı.

Süper Lig'de 17 Eylül 1967'de Alsancak Stadı'ndaki müsabaka 0-0 berabere tamamlanmış, 2. Lig'de 17 Eylül 2000'de İzmir Atatürk Stadı'ndaki karşılaşmayı Altay 3-1 kazanmıştı.

İki takım Süper Lig'de son olarak 2002-2003 sezonunda 8 Şubat 2003'te karşılaşmış, müsabakayı Altay 2-0 galip tamamlamıştı.

İKİ TAKIMDA DA ÖNEMLİ EKSİKLER VARDI

Altay'da sakatlıkları bulunan Şilili 10 numara Cesar Pinares ile Mısırlı forvet Ahmed Rayan kadroda yer almadı. Göztepe'de ise tedavileri süren sağ bek Murat Paluli ile Boşnak stoper Marko Mihojevic forma giyemedi. Siyah-beyazlılarda Pinares'in yokluğunda Thaciano görev alırken, kesik yiyen İbrahim'in yerine Zeki ilk 11'de sahaya çıktı. İlk kez şans bulan Zeki, kaptan olarak sahada yer aldı. Göztepe'de ise Murat'ın yokluğunda Kerim oynarken, Jahovic'in yerine Tijanic 11'de şans buldu.

Daha önce Göztepe forması giyen iki Altaylı futbolcudan Poko eski takımına karşı ilk 11'de görev alırken, Deniz Kadah yedek soyundu. Altay altyapısından yetişen Göztepeli Atakan Çankaya da yedek kulübesinde yerini aldı.

MAÇA YOĞUN İLGİ VARDI

Altay-Göztepe derbisine Altaylı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Siyah-beyazlılar kendilerine ayrılan kontenjanı doldururken, pandemi kuralları gereği Göztepe taraftarları stadyuma alınmadı. Altay taraftarları ezeli rakiplerinin aleyhine tezahüratlarda bulundu

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Murat Eskici, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya, Altay Yüksek Divan Kurulu Başkanı Sabri Sevenoğlu, Altay'ın eski başkanlarından Aslan Savaşan, İZVAK Başkanı Ali Erten ve Teknik Direktör Samet Aybaba müsabakayı protokol tribününden izledi. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ise stadyuma gelmedi.

MAÇTAN DAKİKALAR | İLK YARI

Karşılaşmanın 11. dakikasında Cebrail Karayel'in ceza sahası dışında Soner'i geçtikten sonra kaleye gönderdiği sert şutta, top yandan dışarı çıktı.

15. dakikada ceza sahası dışından Lourency'nin şutunda, kaleci Lis topu kornere çeldi.

19. dakikada ceza sahası içinde Obinna ile ikili mücadelede yerde kalan Kappel'in pozisyonunda hakem Halil Umut Meler penaltı kararı verdi.

21. dakikada penaltı atışı kullanan Thaciano, topu auta gönderdi.

22. dakikada Halil Akbunar'ın Thiam'ın müdahalesiyle Altay ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonun ardından hakem Halil Umut Meler, önce ofsayt kararı verdi ancak VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonun ofsayt olmadığını tespit edip, penaltı noktasını gösterdi.

26. dakikada penaltıyı kullanan Soner Aydoğdu, yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturdu: 0-1.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü Göztepe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR | İKİNCİ YARI

Karşılaşmanın 59. dakikasında sol kanattan Rodriguez'in yaptığı ortada topa iyi yükselen Bamba'nın kafa vuruşunda, kaleci İrfan Can meşin yuvarlağı kornere çeldi.

69. dakikada sağ kanattan Rodriguez'in kullandığı serbest vuruşta, penaltı noktası yakınında Paixao'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

71. dakikada Altay beraberliği yakaladı. Sağ kanattan Cebrail Karayel'in yaptığı ortada ceza sahası içindeki Kappel'in bekletmeden yaptığı vuruşta, top filelerle buluştu: 1-1.

85. dakikada ceza sahası dışından topla buluşan Soner'in şutunda, kaleci Lis topu kornere gönderdi.

88. dakikada sağ kanattan Soner'in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içindeki Arslanagic'in kafa vuruşunda, kaleci Lis topu iki hamlede kontrol etti.

90+3. dakikada Altay öne geçti. Ceza sahası içinde Göztepeli oyuncuların uzaklaştırmak istediği topla buluşan Paixao'nun vuruşunda, top filelere gitti: 2-1.

Karşılaşmayı Altay 2-1 kazandı.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Halil Umut Meler, Ata Yıldırım, Murat Tuğberk Curbay

Altay: Lis, Cebrail Karayel, Murat Akça (Dk. 46 İbrahim Öztürk), Thiam, Naderi, Kappel, Poko (Dk. 83 Björkander), Zeki Yıldırım, Rodriguez (Dk. 78 Erhan Çelenk), Thaciano (Dk. 63 Paixao), Bamba

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Kerim Alıcı, Arslanagic, Kahraman Demirtaş, Berkan Emir (Dk. 70 Burekovic), Halil Akbunar, Soner Aydoğdu (Dk. 90 Atakan Çankaya), Obinna, Lourency (Dk. 46 Baku), Tijanic (Dk. 70 Yalçın Kayan), Cherif Ndiaye (Dk. 82 Jahovic)

Goller: Dk. 26 Soner Aydoğdu (Penaltıdan) (Göztepe), Dk. 71 Kappel, Dk. 90+3 Paixao (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 45+5 Murat Akça, Dk. 90+4 Paixao (Altay), Dk. 68 Kahraman Demirtaş, Dk. 90 Arslanagic (Göztepe)