13 milyon euroluk fiyasko: Mbaye Diagne

Mbaye Diagne'nin Galatasaray hikayesi dramatik bir sonla noktalandı. Sarı-Kırmızılıların 13 milyon euro karşılığında transfer ettiği Mbaye Diagne attığı goller ve yaptığı paylaşımlarla akılda kalırken Cimbom oyuncunun sözleşmesini feshetti.

Türkiye

Galatasaray'da hayal kırıklığının adı Mbaye Diagne! Cimbom'un 13 milyon euro karşılığında Kasımpaşa'dan transfer ettiği Mbaye Diagne'nin Sarı-Kırmızılılarla bir dargın bir barışık süren hikayesi mutsuz sonla noktalandı.

DIAGNE BU KEZ DE SATIŞ LİSTESİNE KONACAK

Yabancı kontenjanında doluluk yaşayan sarı kırmızılılar pazartesi günü 30 yaşındaki futbolcunun sözleşmesini feshetti. Aralık ayında oynanan Başakşehir maçında sakatlanan ve kalçasında kırık tespit edilen Senegalli oyuncuyla anlaşan sarı kırmızılılar sezon bitiminde Diagne'ye tekrar lisans çıkaracak. Ancak Galatasaray bu kez de Senegalli oyuncuyu bu defa da satış listesine koyacak.

BAFETIMBI GOMIS'İN YERİNİ DOLDURMAK İÇİN ALINMIŞTI

Gomis'in yerini doldurmak için 2018-19 sezonunun devre arasında Kasımpaşa'dan bonuslarla birlikte 13 milyon euroya transfer edilen golcü oyuncudan sarı kırmızılılar ilk ayları dışında istediği verimi alamadı. Yıldız oyuncu ilk sezonunda 12 maçta 10 atarak şampiyonlukta büyük pay sahibi olurken toplamda da 30 golle kral olmuştu. Ancak disiplinsiz davranışları sebebiyle Club Brugge'e kiralandı, burada da değişen bir şey olmadı.

PİYASA YAPAMADI

Belçika ekibi Diagne'yi disiplinsiz tavırlarından dolayı kadro dışı baraktı, Senegalli bir sene futboldan uzak kaldı. Daha sonra West Bromwhic'in yolunu tutan Diagne eski günlerine göz kırpsa da beklenen transferi yapamadı ve Galatasaray'a geri döndü. Ancak inişli çıkışlı grafiğinin yanın da bir de uzun süreli sakatlık yaşayınca kontenjanda yer açmak için sözleşmesi feshedildi. Sırtı dönük bir veda fotoğrafı yayımlayan Diagne şimdiden kendisine kulüp bakmaya başladı.