112 milyon TL sakata gelmesin

5 gündür idmana çıkarılmayan Makedon yıldız, Avusturya kamp kadrosuna da dahil edilmedi. Böylece Eljif’in olası bir sakatlık yaşamasının da önüne geçildi. Bu hamle ile 112 milyon TL’lik gelir garanti altına alındı.

AKŞAM

HAFTALARDIR Napoli ile Eljif Elmas için yapılan kıyasıya pazarlıkların sonuna gelen Fenerbahçe bu transferde sorun yaşamamak için ilginç önlem aldı. İtalyan ekibi ile 17.5 milyon euro karşılığında prensip anlaşmasına varan Sarı-Lacivertliler, 19 yaşındaki Makedon yıldızı 5 gündür takımla idmanlara çıkarmadı. Eljif Elmas dün başlayan Avusturya kamp kadrosuna da dahil edilmedi. Böylece başarılı orta saha oyuncusunun takımla birlikte yapılan idmanlarda olası sakatlanma riskinin tamamen önüne geçilmiş oldu. 

FENERBAHÇE’YE VEDA ETTİ

Eljif Elmas takımla birlikte idmana çıkmadığı 5 gün boyunca bireysel çalışmalarına devam etti.  Makedon yıldız, şut çalışmalarına önem verdi.  19 yaşındaki genç yetenek düz koşularına da devam etti. İtalyan ekibi Napoli’nin Teknik Direktörü Carlo Ancelotti’nin de Eljif için özel bir idman programı hazırladığı belirtildi. Eljif Elmas, önce Roma’da sağlık kontrollerinden geçecek, ardından Napoli’nin Dimaro’da bulunan sezon öncesi kampına katılacak. 19 yaşındaki oyuncu, Samandıra Can Bartu Tesisleri’nden ayrıldığı bir anın videosunu paylaşırken, videoya sarı ve lacivert kalplerle el sallama emojileri koydu.

FİZİĞİNİ GELİŞTİRMEK ZORUNDA

Öte yandan Football Italia yazarı Vilizar Yakimov  Eljif Elmas hakkında ilginç bir yazı kaleme aldı. Genç oyuncu ile ilgili tespitlerde bulunan Yakimov, “Birkaç gün içinde Napoli’ye gelmesi beklenen genç Eljif Elmas’ın önündeki en büyük zorluk, fiziğini geliştirmek ve sahadaki en iyi pozisyonunu bulmak olacaktır” ifadelerini kullandı. Makedon futbolcu, 2017 yılında Fenerbahçe’ye Rabotnicki’den 180 bin euroya gelmişti. Eljif gösterdiği performansla 2 sene içinde Sarı-Lacivertli kulübe 17.5 milyon euroluk bir gelir kazandırmış oldu.