100'süzlükten sınır dışı

Soykırımın 100'üncü gününde İsrail'e destek sevinci yapan ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan ifadesi alınan Antalyasporlu Jehezkel, deport edildi. Jehezkel, “Türk halkından özür diliyorum. Pişmanım” dedi.

AKŞAM SPOR

Antalyaspor'un Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle gözaltına alınan İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, savcılık sorgusunun ardından sınır dışı edildi. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan başlatılan soruşma kapsamında gözaltına alınan Jehezkel ifadesinde, "Bir an önce savaşın bitmesini istiyorum. Maç bittikten yaklaşık 2 saat sonra maç sırasında yaptığım hareketin sosyal medyada yayıldığını ve tepkilere neden olduğunu anladım. Maç sırasında yaptığım bu hareket nedeniyle bütün Türk halkından, bütün kalbimle özür diliyorum. Pişmanım. Herhangi bir provokasyon yapmak istemedim. Böyle bir tepkiye neden olabileceğini de düşünmedim" dedi.

'KARAKOLDA KALIN!..'

İsrail basını da Jehezkel'in yaptığı hareketin Türkiye'de böyle bir infi ale yol açacağının farkında olmadığını öne sürdü. Antalyasporlu yöneticilerin, oyuncunun başına kötü bir şey gelmemesi için ona ve eşine sabaha kadar karakolda kalmalarını tavsiye ettikleri de belirtildi. Sorgulama ve sınır dışı kararının ardından evine dönen ve eşyalarını toplayan İsrailli, ülkesine döndü. Antalyaspor'un oyuncunun sözleşmesinin feshi konusunda temaslarını sürdürdüğü de öğrenildi.

"ÜLKEMİZDEN AYRILMIŞTIR"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, saat 17.15 (dün) itibarıyla ülkemizden ayrılmıştır. Bir kez daha belirtmek isterim ki; Türkiye her zaman tüm mazlumların ve Filistin halkının yanındadır."

ANTALYA'DAN DEFOL

Sagiv Jehezkel'in soykırımcı İsrail'e verdiği destek, Antalyasporlu futbolseverlerden büyük tepki gördü. Geçenin geç saatlerinde Antalyaspor kulübü önünde toplanan taraftarlar, "Siyonist köpek Antalya'dan defol" şeklinde sloganlar attı. Protestolar oyuncunun kadro dışı bırakılmasının ardından sonra erdi.

3 KULÜPTEN TEKLİF GELDİ

Jehezkel'e İsrail takımları kucak açtı. Maccbi Tel Aviv, Maccabi Hayfa ve Hapoel Be'er Sheva oyuncunun kendilerinde forma giymesi için çağrıda bulundu. Ancak Antalyaspor'la mukavelesi bulunan İsralli, sözleşmesini feshetmeden başka bir takımın formasını giyemeyecek. Fesih konusundaki gelişmelerin nasıl olacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek