10 milyon euroluk 'Kaplan'

Trabzonspor'un genç stoperi Ahmetcan Kaplan, Ajax'a transfer oluyor. Hollanda basını Ajax'ın Ahmetcan Kaplan'a 10 milyon euro vermesinin gerekçelerini şöyle açıkladı: “Aranan profile uygun bir oyuncu. Havadan ve yerden çok iyi.”

AKŞAM

Kadrosunda bulunan 23 oyuncuyla bu sezon yollarını ayıran Trabzonspor'da bir veda daha kapıda. Son olarak Berat Özdemir'i Suudi Arabistan'ın El İttifak takımına gönderen Karadeniz ekibinde genç stoper Ahmetcan Kaplan da yuvadan uçmak üzere. Hollanda medyası, Ajax'ın oyuncunun transferi konusunda Trabzonspor'la anlaştığını ve 10 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceğini duyurdu. Fırtına, bir sonraki satıştan da yüzde 15 oranında pay alacak. Hollanda basınında bu konuda yer alan bilgiler, genç oyunculara yatırım yapmakla ünlü bir ekip olan Ajax'ın uzun süredir Ahmetcan Kaplan'ı takip ettiğini gösteriyor. İşte Hollanda'da bu transfere ilişkin yapılan değerlendirmenin özeti:

HAVA TOPLARINDA ÇOK GÜÇLÜ

"Ajax'ın aradığı profile uygun bir oyuncu. 19 yaşındaki Ahmetcan, Schuurs'un halefi olarak Ajax'a geliyor. Çünkü Ajax, Schuurs'u Torino'ya satıyor. Bu paranın bir kısmıyla Trabzonspor'un stoperine yatırım yapılacak. Ahmetcan, genç ve deneyimsiz. Ancak Ajax'ın oyun tarzı için merkez savunmada sol ve sağ ayaklı bir savunmacı büyük önem taşıyor. Kaplan, Trabzonspor'da çok uzun süredir oynamıyor. Ancak şampiyonluk yolunda bulduğu şansı iyi kullandı ve büyük katkı verdi. 1.89 boyuyla hava toplarında çok güçlü. Top hakimiyeti ve driplingleri iyi, pasları isabetli. Bu açıdan bakıldığında Ajax'ın profiline uygun bir oyuncu. Bunun doğru tercih olup olmadığını muhtemelen yakında göreceğiz."