10 maddede Sergio Oliveira

Galatasaray'ın orta sahaya takviye için imza aşamasına geldiği Portekizli oyuncu Sergio Oliveira, özellikleriyle dikkat çekiyor.

Sabah

1- Uzun süredir orta sahada etkinliğini kaybeden Galatasaray, özellikle ön liberodaki üstünlüğünü yeniden kazanacak. Sadece dirençli oyun değil skor katkısı ya da bu yoldaki adımlar da Sergio Oliveira'nın yapabildikleri arasında.

2- Merkez orta sahada daha çok savunmanın önünde oynasa da hücum desteği de sağlıyor.

3- Geriden yaptığı çıkışlarla takımı hücumdayken hızlı bir şekilde kendini unutturup kaleyi cepheden gören alanlarda bitiyor...

4- Savunma önünde özellikle tek paslarla takım arkadaşlarını yönlendirirken gereksiz topla vakit geçirme hamlelerinde bulunmuyor.

5- Özellikle takımın zaman kazanması gereken anlarda topa hakimiyetini fiziği ve mücadeleci yapısı ile destekleyip rakibi yavaşlatıyor.

6- Sert şut çeken bir isim olmasa da düzgün ve istediği noktaya gönderdiği vuruşlarla skora katkı sağlar.

7- Rakip ceza sahası çevresinde zaman zaman görev yeri olan orta alandan kanatlara geçiş yaparak orta ve ceza sahası içine pasları ile asist desteği verebilir.

8- Porto altyapısından yetişmesinin ardından Belçika, Fransa, Yunanistan ve son olarak da İtalya'da kiralık oynarken sürekli 'görev adamı' çizgisindeydi.

9- Geçtiğimiz sezon Mourinho özel olarak istediği ve süre verdiği oyuncusu için şunları söylemişti: "Sergio gibi daha fazla oyuncuya ihtiyacımız var. O teknik olarak bir fenomen değil. Ama sahada tonlarca ağırlıkta karakteri var. Ayrıca farklı yerlere destek olabiliyor."

10- Porto ile 3 kez lig şampiyonluğu yaşarken Yunanistan Ligi'nde de PAOK ile zafere ulaştı. Deneyimli oyuncu geçen sezon Roma'nın Konferans Ligi şampiyonluğuna da 6 maçta 1 golle katkı sağladı. Ayrıca sezonun ilk yarısında Porto'nun 6 Şampiyonlar Ligi maçında ter döküp 1 gol buldu.

Dursun Özbek'ten Acun Ilıcalı'ya çelme! Galatasaray transferde araya girdi

"Yeni Haldun Üstünel" Erden Timur! 9 saatte 7 milyon euroluk indirimle rekor kırdı