( Beşiktaş - Gençlerbirliği ) Feda'dan Veda'ya

Serkan Yetkin sıcağı sıcağına Beşiktaş - Gençlerbirliği maçını aksam.com.tr okurları için değerlendirdi.

Serkan YETKİN

Beşiktaş'ta camia, yönetim ve futbol takımında ne kadar sorun yaşandıysa da bu sezon herkes ilk kez aynı noktada buluştu. İnönü Stadı'na veda etmek için hazırdı Beşiktaş! Uzun süredir tribünler bu şekilde dolu olmamıştı. Siyah beyazlı taraftarlar yaşı, konumu ne olursa olsun hep birlikte veda etmek için İnönü'deydiler. Her zamankinden daha efkarlılardı doğal olarak. Vefat eden Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ve Hatay Reyhanlı'da yaşanan saldırıda hayatını kaybedenleri de unutmadılar.

Böylesine duygu dolu bir günde olmaması gereken olaylar da yaşandı maalesef. Polisin müdahalesi sonrası birçok siyah beyazlı taraftar sıkılan biber gazından etkilenirken bazıları Çarşı içine kaçtı bazıları da camiye sığındılar. Göz gözü görmüyordu Beşiktaş'ta. Yoldan geçenler, çalışanlar ve orada yaşayanlar da etkilendi gazdan. 

MÜDAHALELER EZBER HALİNE GELDİ

2 haftada bir Beşiktaş taraftarları tezahüratlar eşliğinde o yolu yürür kimseye karışmadan İnönü Stadı'na giderlerdi. Bu onların İnönü yıkılmadan önceki son yürüyüşleriydi. Ve veda demek için Dolmabahçe'deydiler.  Biber gazından etkilenip nefes almakta zorlanan küçük bir çocuğu görünce üzüldüm çok. Ezber haline gelen müdahaleler daha çok sıkıntıya ve tepkiye neden oluyor. Hem polisler hem de vatandaşlar için  daha zorlu bir durum haline geliyor sonrasında. Artık bunun farkında olmak lazım. 

VELİ KARİYERİNİN EN GÜZEL GOLLERİNDEN BİRİNİ ATTI

Beşiktaş taraftarlarının da desteğiyle baskılı başladı karşılaşmaya. Veli müsait bir pozisyondan yararlanamadı ama kariyerinin en güzel gollerinden birini attı. Futbolcuların golden sonra Efsane Başkan Süleyman Seba t-shirtlerini görmek de hoştu. Siyah beyazlı taraftarlar hiç susmadan veda maçının heyecanını yaşarken Olcay Beşiktaş'ın 2. golüne imza attı. Son haftalarda Beşiktaş'ın oyun sekli değişti bence. Eskisine oranla daha dertli toplu ve ayağa pas yapıyorlar.

ROL MODEL MUSTAFA

Mustafa Pektemek'in sahada varını yoğunu ortaya koyarak oynamasından bütün Beşiktaş'lı taraftarlar memnun. Rol model olarak gösterilecek bir performansa imza atıyor Mustafa.

Siyah beyazlı taraftarları izledik devamlı 2. yarıda. Dört dörtlüklerdi. Hiç susmadılar şovlarla veda ettiler İnönü'ye. Son golü kim atacak diye beklemeye başladık sonra. Holosko  3. golü atınca acaba o mu olacak dedik ve İnçnü'de son golü atan da Slovak futbolcu oldu. Beşiktaş İnönü Stadı'na 3 gol ve 3 puanla veda etti böylelikle. Malzemeci Süreyya Abi'nin çektirdiği 3'lü de gecenin 3'lemelerinin finaliydi adeta. 

Süleyman Seba, Hakkı Yeten, Yusuf Tunaoğlu, Vedat Okyar, Sabri Dino, Metin-Ali-Feyyaz’lar ve adını satırlara sığdıramayacağımız yüzlerce efsane... Sadece Siyah-Beyazlı formayı giyenler değil, Türk ve dünya futbolunun birçok yıldızı, terlerini bu çimlere akıttı. Feda ile başlayan sezonda vedaya geçiş İnönü Stadı dışında hoş olmasa da İnönü Stadı'nın içinde muhteşemdi.